Omenakone tutuksi!

Vaikka monet meistä törmäävät Applen-tietokoneisiin monissa eri yhteyksissä kun hankinnassa on uusi tietokone. Appleen liittyy myös yhä jonkin verran myyttejä. Usein Applen-tietokoneita pidetään suhteellisen kalliina ja monet kuluttajista luulevat, että ne vain soveltuvat parhaiten ammattikäyttöön, ja ohjelmistovalikoima on suppeampi, sillä se on erilaisempi kuin Windows-tietokoneet. Monet myös pohtivat kuinka Applen-tietokoneet yleensä pärjää korkean hintatason vuoksi tai miten se poikkeaa muiden valmistajien tietokoneista. Applen suurimpana haastajana on muun muassa Microsoft Windows.

Applen tuotteita on näkynyt eri mediassa ja mainostuksen määrä on lisääntynyt entistä enemmän viime vuosien aikana. Ennen vain tätä Applen tuotteita nähtiin pienten ammattiryhmien suosimissa yrityksissä. Applen tietokoneista on tullut nykyään yhä suositumpia ja Apple on viime vuosina kasvattanut markkinaosuuttaan käyttöliittymien ja tietokoneiden myynnissä sekä lisännyt käyttäjien määrää. Myös Applen valmistamat oheislaitteet kuten iPod, iPhone ja iPad ovat saavuttaneet räjähdysmäisen suosion viime vuosien aikana.

Applen -tietokoneisiin liittyy paljon myyttejä ja ennakkoluuloja, esim. ohjelmien vähyys ja Applen hintataso ovat olleet monille syy jättää tutustumatta Applen tuotteisiin. Jotkut taas pitävät Applen-tietokoneiden ulkonäköä ja tietoturvallisuutta tärkeimpinä elementteinä, joiden perusteella uskolliset käyttäjät haluavat ehdottomasti käyttää vain Applen-tietokoneita.

Tästäkin huolimatta Apple on yhtiönä ja sen salaperäinen historia ovat meille monelle suomalaisille vielä hämärän peitossa.

2 kommenttia

  1. Jäin odottamaan jatkoa.. olisin halunnut lukea enemmän niistä myyteistä / ennakkoluuloista jne.

    Kiinnostaisi kovasti lukea artikkeli jossa niitä käytäisiin syvemmin läpi ja tutustuttaisiin siinä mielessä Applen laitteisiin, niinkuin otsikossa lukee.

    Kiinnostaisi myös lukea Applesta siitä näkökulmasta, minkälainen se on verrattuna muihin jne, ikään kuin asioita, joita ei kaikki tule ajatelleeksi.

    1. Kiva kuulla Sirtuomoias, että olet innokas odottamaan jatkoa. Tämä on ihan ensimmäinen OmenaBlogin artikkeli jonka oikeastaan kirjoitin hetken mielijohteesta. En osannut arvella, että jatkaisin tätä kirjoittamista. No, vielä tässä ollaan kolmen vuoden päästäkin kirjoittelemassa omppujuttuja. Ehkä tämän sinun innoittamana voisin tehdä jatko-osan… Kiitos!

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.