Kiinalainen tehdas tuotti väärennettyjä iPhoneja

fake-iphone6

Pekingin poliisit ovat hyökänneet tehtaaseen, joka käytti satoja työntekijöitä kuudella eri tuotantolinjalla jossa tehtiin yli 41 tuhatta väärennettyä iPhonea, tehdas, joka tuotti väärennettyä iPhoneja, suljettiin mutta joitakin kappaleita pääsi kuitenkin Yhdysvaltoihin, raportoi Reuters. Väärennettyjen puhelimien kokonaisarvoa arvioitiin 120 miljoonaksi, Yuan (19 miljoonaa dollaria).

Poliisit pidättivät yhdeksän ihmistä, mukaan lukien oparaatiota johtanut 43-vuotias mies ja hänen vaimonsa. USA:n viranomaiset saivat kuitenkin vihjeitä väärennetyistä iPhoneista jotka pääsivät Yhdysvaltoihin.

Poliisit ottivat 1400 matkapuhelinta haltuun rynnäkön aikana. Kiina on useita vuosia ollut yksi väärennös tavaroiden suurimmista lähteistä, jopa henkilökunta käytti Applen työntekijöiden käyttämiä työvaatteita.

Apple kokosi oman rahan väärennyksen vastaisen ryhmän vuonna 2008 käydäkseen asiaan käsiksi mutta sai tiettävästi silloista pientä apua kiinalaisilta viranomaisilta. Kuitenkin Kiinan hallitus on viime vuosina yrittänyt todella toimia kauppaa vastaan. Se ei ole ensimmäisen kerta, jolloin väärennetyt iPhonet ovat levinneet Yhdysvaltoihin asti, Baltimoren poliisit, vuonna 2013, hyökkäsivät kahteen vähittäismyyntipisteeseen, josta löydettiin Applen-tuotteita.

fake_iphone_guangzhou_china

Asiasta uutisoi 9to5mac

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *