Apple julkaisi OS X:n 10.10.5 DYLD:n korjauspäivityksen

OS_Yosemite

Apple julkaissut päivityksen OS X Yosemiten 10.10.5, joka sisältää virheenkorjauksia turvallisuuteen ja parantaa Macin suorituskykyä.

OS X 10.10.5 päivityksen voit ladata App Storessa ohjelmistopäivityksen kautta.

Nykyinen päivitys sisältää korjauksen DYLD_PRINT_TO_FILE:n haavoittuvuuteen, joka voisi sallia pääsyä pääkäyttäjän oikeuksiin. Aiemmin tässä kuussa DYLD_PRINT_TO_FILE:n teon havaittiin olevan käytössä pääkäyttäjän oikeuden tilassa(root access), päivitystä suositellaan kaikille Yosemiten -käyttäjille.

Päivitys:

– Parantaa yhteensopivuutta tiettyjen sähköpostipalvelimia käytettäessä Apple Mailia.
– Korjaa ongelman Valokuvat joka estää videoiden tuontia GoPro kamerat – sovelluksessa.
– Korjaa ongelman QuickTime Playeristä, joka esti jotakin Windows Media tiedostoja.

OS X 10.10.5 tulee luultavasti olemaan yksi  niistä viimeisimmistä päivityksistä OS X Yosemitelle, ennen OS X El Capitania tuloa, joka otetaan pian pois käytöstä OS X El Capitanin 10.11 tieltä. Nykyisessä testauksessa oleva OS X El Capitan rakentaa ominaisuuksille, jotka on esitelty Yosemiten kanssa, joka on keskittynyt parantamaan suorituskykyä perustuen käyttäjien kokemuksiin.

Sitten kun OS X El Capitan on ladattavissa, OS X Yosemite saa vain pieniä korjauksia johon kuuluu tietoturva-aukkojen parannuksia. OS X El Capitan on tarkoitus julkaista yleisölle syksyllä.

Apple Music korjauksia ja parannuksia on saatavilla erillisessä iTunes 12.2.2 päivityksen paketissa, joka on myös ladattavissa App Storen ohjelmisto päivityksen kautta.

Apple on julkaissut tietoturvapäivityksen 2015-006 Mavericks ja Mountain Lion käyttäjiä varten – sekä Safari 8.0.8 Yosemitelle, 7.1.8 ja Mavericksille ja 6.2.8 Mountain Lionille.

 

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *