Mercedes-Benzin valmistaja pysyy avoimena Applen kanssa

mercedes-benz-c-

Huhujen keskellä, että Apple työskentelisi huippusalaisen auton projektin parissa sen omasta sähköautosta CarPlayyn liittyvässä teknologian keskustelufoorumilla. Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler AG pysyy avoimena yhteistyön “eri tyypeille” Applen kanssa, raportoi Reuters.

Monet asiat ovat mahdollisia”, Daimlerin toimitusjohtaja Dieter Zetsche kertoi perjantaina Deutsche Unternehmerboersen haastattelussa.

Piilaakso tulee yhä tärkeämmäksi autovalmistajille, kun ajoneuvot tulevat syvemmin integroiduiksi viimeisimpien teknologioiden kanssa kuten CarPlay ja Android Auto, ja yhtiöt kuten Apple ja Google voivat esitellä itseohjautuvia ajoneuvoja.

Google ja Apple haluavat tarjota systeemiohjelmistoa autoille ja tuoda tämän koko ekosysteemin Applen ja Googlen seurassa ajoneuvoon”, Zetsche sanoi. “Se voi olla mielenkiintoinen molemmille puolille.

Johann-Jungwirth-Apple

Viime syyskuussa Apple palkkasi entisen Mercedes-Benzin T&K-pääjohtaja Johann Jungwirthin, jolla on vuosikymmenen työkokemus autojen parissa. LinkedIn-profiilinsa mukaan hän oli töissä Daimlerissa lokakuun 1997 ja syyskuun 2014 välillä ja nyt hän on Mac Systems Engineeringin johtaja Applella.

Applen auto-huhut saivat vauhdin helmikuussa, jolloin Wall Street Journal raportoi, että Applella on satoja työntekijöitä, mukaan lukien entinen Tesla, Ford ja GM-insinöörit, työskennellen sähköajoneuvon parissa huippusalaisessa tutkimuslaboratoriossa, joka mahdollisesti sijaitsee Sunnyvalen alueella. Väitetty projekti, jota on kutsuttu sisäisesti “Projekti titaaniksi”.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *