Uusi iPad Pro

iPad_Pro_varit_feature

Kuukausia kestäneiden huhujen ja spekuloinnin jälkeen iPad Pro on täällä. Apple on julkistanut sen viimeisimmän iPadin kokoonpanoon erityisen lehdistötapahtuman aikana San Franciscossa. Kuten huhut, joita on ehdotettu, iPad Pro on suurempi versio perinteisestä iPadista. Applen toimitusjohtaja Tim Cook sanoo, että se on “suurimmat uutiset iPadissa iPadin jälkeen”.

Uusi iPad Pro käyttää 12.9 -tuuman näyttöä (2732 x 2048 -resoluutio (264) ja käyttää hyödyksi iOS 9:n ominaisuuksista olevaa jaettua näyttöä . IPad Pron leveys vastaa iPad Airin 2 huippua. “Se voi tehdä asioita, joita älypuhelin ei tee, koska sen ei täydy sijaita taskussasi”, sanoo Applen Phil Schiller. Apple käyttää samaa teknologiaa sen 27-tuumaisen 5k iMacilta. tehdä iPad Pro-kuvapisteet eläväksi. “Ensi kertaa omenan näytössä sillä on vaihteleva virkistystaajuus”, selittää Schiller. Tämä tarkoittaa, että Apple voi hidastaa näyttöä ja säästää akkua.

Sen sisällä on Applen uusi A9X:n suoritin, jonka Apple sanoi olevan 1.8 kertaa nopeampi kuin edellinen siru, jonka se nyt korvaa. “Siruryhmämme on tarkalleen tuli”, sanoo Schiller. Grafiikka on iPad Prolla kaksinkertaistunut suorituskyvyn kannalta, joten tulee selvästi olemaan nopea laite pelejä varten ja sovelluksia varten. Se on nopeampi kuin 80 % kannettavista PC:ista, joita on toimitettu viimeisen 12 kuukauden aikana, se on  90 % grafiikkatehtävissä nopeampi.

iPad_Pro_Air_mini

Applelta sanotaan, että iPad Pro akku kestää 10 tuntia muokata kolmea eri 4K -videota samanaikaisesti. IPad Pro on paksuudeltaan 6.9 mm:n ja painaa 712 grammaa, joten se on hyvin ohut ja kevyt ottaen huomioon sen 12.9 -tuuman näyttökoon.

iPad Pro: Uusi iPad ja uusi näppäimistö

Ratkaisevasti Apple tarjoaa tyylikästä näppäimistöä iPad Prolle. “Tämä on erilainen kuin mikä tahansa näppäimistö, jota sinä olet koskaan käyttänyt aikaisemmin”, sanoo Schiller, sopivasti unohtaen Microsoftin näppäimistön. Se peittyy kankaaseen, joka muodostaa rakenteen näppäimistöä varten. Kolme uutta piiriä myöten laitetta toimii uutena tyylikkäänä liittimenä liittääkseen näppäimistön iPad Proon, samanlaisella tyylillä.

Uusi näppäimistö ei ole ainoa laitteistoon liittyvä lisäys iPad Proon. Applella myös on Apple Pencil (Applen kynä). Kun käytät Apple kynää, iPad Pro lisää määrää skannaamista näytön pinnalla parantaakseen oikeellisuutta. Applen lyijykynällä on herkkyysantureja, joten voit vaatia kevyesti lyhyitä piirtoja, tai kovemmin leveämpiä piirtoja varten. Apple väittää, että se tuntuu todelliselta kirjoitukselta tai piirustusvälineeltä.

Applen kynä voidaan ladata käyttäen sen nopeaa liitintä, joka kytkeytyy suoraan iPad Proon, ja 15 sekuntin latauksella se kestää 30 minuutin ajan. Rakenteeseen sisältyvä posti ja sovellukset kuten toteavat, että kaikki sovellukset tukevat Applen lyijykynää, sallien sinun merkitä musteella muistiinpanoissa tai sähköpostiviesteissä. Apple jopa kutsui Microsoftia osoittamaan sen Officen uusia versioita iOS-sovelluksille, jotka sisältävät tuen uudelle Applen kynälle. PowerPointilla on suuri tuki Applen kynälle, sallien sinun muuntaa käsinkirjoitusta objekteiksi slidedecksissä.

Microsoft ei ollut ainoa yllätys Applen iPad Pro julkistuksessa. Adobe liitti näyttämön esitelläkseen useita sovelluksia, jotka toimivat iPad Prossa. Adobe Photoshopin paikkaus on uusi sovellus iOS:lle, se sallii sinun retusoida kuvia nopeasti. Adobe on rakentanut uuden sovelluksen kasvojen tunnistamiseen. Adobe Sketch on myös viritetty toimimaan Applen lyijykynällä tuen paineherkkyydelle ja moniajolle ollessa muiden iOS 9:n sovelluksien välillä.

Lukuun ottamatta sovelluksia ja tehoa uusi iPad Pro myös sisältää tunnus anturin ja tuen LTE:lle. Apple on laittanut 8 megapikselin iSightin kameran takaosalle, ja FaceTimen HD-kamera, etuosassa. Apple aikoo julkistaa iPad Pron marraskuussa 2015 tutuissa väreissä; Silver, Space Grey ja Gold.

iPad Pro: Hinta

32 gigatavu-malli alkaa 799 dollarista, kun 128 gigatavu-versio hinnoitellaan 949 dollarissa. Jos haluat valita LTE:ta, silloin ainoa valinta on 128 gigatavu-malli, joka tulee sisään 1,079 dollarissa. Apple ei kokoa Applen kynää tai tyylikästä näppäimistöä yhteen iPad Pron kanssa, silti. Apple Pencil maksaa 99 dollaria ja 169 dollaria näppäimistöstä.

Teksti ja kuvat: The Verge

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.