OS X El Capitan tulee ilmaisena päivityksenä 30.syyskuuta

OS X El Capitan

Oletko valmiina huomisen koitukseen, Apple ilmoitti tiistaina, että sen uusin OS X -käyttöjärjestelmä on ladattavissa ja asennettavissa keskiviikkona 30. syyskuuta. Päivitys on täysin ilmainen ja korvaa nykyisen OS X Yosemite – käyttöjärjestelmän. Apple kertoo, että OS X El Capitanin olevan edeltäjiään nopeampi, OS X – käyttöjärjestelmä on saanut monia uudistuksia.

 • El Capitanin uudistuksia ovat muun muassa uudet hiirieleet
 • Ikkunoiden hallintaa on parannettu merkittävästi
 • Safarissa puolestaan on uutta sivujen entistä helpompi tapa lisätä sivuja kirjanmerkeiksi. Lisäksi Safari osaa näyttää mikä välilehdistä pitää ääntä ja hiljentää tai sulkea kyseisen välilehden.
 • Suorituskykypuolella on niin ikään luvassa parannuksia
 • Spotlight on puolestaan saamassa muiden käyttöjärjestelmien tutuista virtuaalisista avustajista tuttuja ominaisuuksia

Tässä oli vain osa siitä mitä Applen uusin OS X -käyttöjärjestelmä tuo tullessaan.

Asennatko sinä OS X El Capitanin, kirjoita alle kommenttisi

21 kommenttia

 1. Yleensä noihin beta versioihin ei kannata lähteä tulee vaan paha mieli helposti

 2. Minulla oli OS X El Capitan GM versio testikäytössä ja mielestäni se toimi ihan hyvin, tottakai jotakin puutteita aina on, kun kyse on Beta versiosta. Tänä iltana noin klo. 20.00 Suomen aikaa pitäisi App Storeen tulee ladattavaksi ja asennettavaksi tämä uusi OS X -käyttöjärjestelmä, eli OS X El Capitan 🙂

 3. kyllä se asennukseen menee.. betavesriosta ei tullut kauheen paha mieli .. mutta palautin systeemin takasin vanhaan .. yleisesti ottaen beta toimi aika hyvin .. välistä vaan mietti mielestäni liikaa verrattuna yosemiteen… no katsotaan huomenna miten toimii virallinen 😉 ja sen jälkeen hacintosh päivitys kanssa testiin 😉

  1. K.Tiitinen mikä iMac sinulla on? Minun pitäis kans ostaa kun tämä MacBook Pro 15″ Retina tuntuu aika pieneltä koneelta, varsinkin kun kirjoittelee artikkeleita yms..

   1. mulla vanha 27″ imac 2010 puolivälin kakkila herkuilla mitä silloin sai eli i7 2,93 ghz, ati5750, 16 ram, 256gb ssd ja 2 teran hd. hmm on ne läppärit uudet ihan kivoja nykyään mitä oon toimittannut asiakkailleni mutta itse pidän näistä pöytäkoneista kun tehdään töitä 😉 himottais tulevat imacit kaikilla herkuilla .. pitää nyt odotella että sieltä tulee kunnon ssd levynopeudet käyttöön ennekuin harkitsen tilaamista 😉

    1. Kiitos vastauksesta K.Tiitinen, ostin tässä tämän iMac 21,5″. En tiiä oliko heräte ostos mutta nyt se kuitenkin on ja MacBook Pro 15″ Retina on myyty pois. Hieman eroja tässä iMac 21,5″ on kun ei ole Retina näyttöinen, vaatii totuttautumista 🙂

 4. jos nyt ketään kiinnostaa niin toimii kohtuu hyvin ainakin paremmin kun beta 1 ja 2 ,, mutta jotenkin on tunne kuin olis muistia poissa koneesta eli ei sitä luvattua tehokkuutta ole oikeen havaittavissa missään kohtaan 🙁

 5. Koetin eilen ladata. Jouduin keskeyttämään latauksen kohdassa 250 MB / 6.2 GB.

  Nyt en saa latausta jatkumaan. AppStoren päivitykset kohdassa on koko ajan KESKEYTÄ-painike (eilen siis PÄIVITÄ). Vieressä lukee valkoisella Odotetaan… Mutta mitään ei tunnu tapahtuvan

  1. Oletko Pekka kokeillut kirjautua ulos App Storesta ja sitten kirjautua uudelleen. Tämän jälkeen kokeilla poistaa lataus ja aktivoida lataus uudelleen. Eli tälläistä pientä rumpaa 🙂

  1. Hmm, en kyllä osaa sanoa miksi emojit eivät toimi sinulla, ei pitäisi olla mitään estettä käyttää sivustolla emoijia. Kokeile kirjoittaa jotain vielä niin katsotaan miten toimii?

 6. Latasin el capitanin, ja kone hidastunut merkittävästi, sekä KAATUILEE jopa pari kertaa päivässä! Ei ole ennen tätä tehnyt, niinku ikinä. Aivan kauheata.

   1. Alkuvuosi 2011 MacBook pro, muistia en tosin ole lisännyt joten olisko ongelma siinä.

    1. hmm, onko siinä kuinka paljon muistia, jos on 4GB niin kyllä pitäisi toimia. OS X El Capitan pitäisi toimia vuoden 2008 mallin koneista lähtien. Laitatko sähköpostia “ota yhteyttä” kautta niin yritän vastailla sinulle sitä kautta niin ei mene tämä viestiketju liian pitkäksi 🙂 Kiitos!

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.