Esittelyssä: iPad Pro

iPad_Pro_pencil_feature

IPad Pro on Applen suurin iPad tähän mennessä, 12.9 tuuman ja 2732 x 2048 -resoluution näytöllä, nopea A9X:n suoritin ja erikoisen ohut rakenne.

OMINAISUUDET:

  • 12.9 tuuman 2732 x 2048 -resoluution näyttö
  • A9X:n suoritin
  • iPad Air 2-tyylinen rakenne
  • Äänijärjestelmä
  • Valinnainen Smart Keyboard
  • Valinnainen Apple Pencil -kynä
  • Värit: hopea, kulta ja Space Gray

MITÄ UUTTA IPAD PROSSA OIKEIN ON?

Apple esitteli uuden 12,9 tuumaisen iPad Pron mediatapahtumassa 9.syyskuuta.

IPad Pro kuuluu Applen suurimpiin mobiililaitteisiin missä on 78 prosenttia isompi näyttö kuin vastaavassa 9,7 tuumaisessa iPad Air 2, joka oli Applen viimeisin lippulaivan iPad.

IPad Pro on 6,9 mm paksuinen ja painaa 713 grammaaa joka on vain puolet painavampi kuin iPad Air 2. iPad Pron on saatavilla hopeisena, kultaisena ja avaruusharmaana.

Ulkoisesti iPad Pro näyttää jättimäiseltä iPad Air 2:selta mutta laitteen sisäiset parannukset on verrattavissa tehokkaisiin pöytäkoneisiin. Keveytensä ja valtavan kosketusnäyttönsä avulla iPad Pro on ainutlaatuinen laite, joka yhdistää sovellukset uuden luokan kosketukseen perustuviin syötetapoihin ja siirrettävyyteen.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kuvaili iPad Pro:ta mediatapahtumassa ”kyvyikkäimmäksi ja tehokkaimmaksi iPadin omenaksi”, jonka ansiosta siinä on kehittyneimpää teknologiaa ja innovaatioita. IPad Pron voimanlähteenä on 64-bittinen suoritin, A9X-piiri ja M9 mikä on uudenlainen liikkeettä tunnistava lisäsuoritin. Verrattuna A8X piiriin mikä on iPad Air 2:sessa, iPad Pro on 1,8 kertaa nopeampi käsiteltäessä sovelluksia ja kaksi kertaa nopeampi CPU tehtävissä.

IPad Pro näytön resoluutio on 2732 x 2048, eli noin 226 pikseliä tuumalla, yhteensä 5,6 miljoonaa pikseliä, enemmän kuin mikään muu iOS-laite. Kaikki ne pikselit mitä iPad Pro käyttää on tuttua teknologiaa 5K Retina iMacista sekä näyttöelementit on suunniteltu antamaan parhaan mahdollisen kontrastisuhteen missä on yhtenäinen väri ja kirkkaus.

Ensi kertaa näytössä iPad Pro käyttää vaihtelevaa virkistystaajuutta säilyttämään tehonsa, kun staattiset kuvat ovat näytöllä. IPad Pro:lla on ”kokopäivän” kestävä akku huolimatta sen valtavasta näytöstä, siinä on 10 tunnin akun kesto.

Uudessa iPad Pro:ssa on neljä äänijärjestelmää, joka automaattisesti tasapainottaa vasemmalle ja oikealle riippuen siitä, kuinka iPadia pidetään mikä antaa parhaan mahdollisemman tarkan äänen. Se myös asettaa pois kolme kertaa niin paljon äänenvoimakkuus kuin iPad Air 2. Siinä on 8 megapikselin takakamera valokuvia varten ja 1,2 megapikselin etukamera ja ”selfies” kuvaukseen.

Kuten Applen muutkin mobiililaitteet iPad Pro sisältää 802.11ac Wi-Fin ja vaihtoehtoisesti myös LTE ja Applen Touch ID sormenjälkitunnistuksen.

ipad-pro-800x395

IPad Pro:lle on suunniteltu kaksi lisälaitetta jonka Apple suunnitteli sopimaan iPad Pron kanssa: Apple Pencil ja tyylikäs näppäimistö jotka toimivat yhdessä todella hyvin.

Apple Pencil on paineherkkä kynä missä on useita antureita, jotka pystyvät havaitsemaan erilaiset asennot, voiman ja kallistuskulman. Yhdessä iPad Pron näyttö joka on riittävän tarkka koskettaessa yhden pikselin ruudulla, joten se sopii vaikka taiteilijoille.

 

applepencil1-800x51

Applen Smart Keyboard on olennaisesti Smart Cover, jossa sisäänrakennettu näppäimistö, mutta se on suunniteltu ilman akkua, koska se voi muodostaa iPad Pro kautta tabletin uuteen Smart Connector – porttiin, joka on pystyy tarjoamaan sekä erillaista tietoa ja virtaa.

smartkeyboard

Nämä uudet lisälaitteet ovat täysin valinnaisia. IPad Pro toimii kuten muutkin iPadit ilman lisälaitteita, mutta Applen Smart Keyboard ja Apple Pencil lisäävät käyttömukavuutta ja parantavat iPad Pron uusia ominaisuuksia.

MILLOIN OSTETTAVISSA?

IPad Pro on ostettavissa marraskuussa, mutta Apple ei ole vielä vahvistanut sen julkaisupäivää. Viimeaikaiset huhut kuitenkin kertovat, että Pad Pro julkaisu olisi 11 -13.marraskuuta, joten on vielä epäselvää, mikä päivämäärä on oikea. Kuitenkaan ei ole tietoa jos Apple hyväksyy ennakkotilaukset ennen huhuttua 11-13.marraskuuta.

Hinnoitteleminen alkaa seuraavasti: iPad Pro Wi-Fi 32 gigatavun muistilla maksaa 799 dollaria ja 128 gigatavun muistilla maksaa 949 dollaria. Ainoa iPad Pron malli missä on Wi-Fi + Cellular (SIM-korttipaikka) on 128 gigatavun muisti josta saa maksaa 1079 dollaria.

IPad Pron lisälaitteet kuten Apple Pencil (kynä) ja näppämistö myydään erikseen.

Apple Pencil maksaa 99 dollaria ja näppäimistö maksaa 169 dollaria.

RAKENNE

Applen iPad Pro näyttää heti tutulta, joka on käyttänyt iPad Airia 2, kun laite ottaa esimerkkiä Applen hieman pienemmästä 9.7 tuuman mallista. iPad Pro näyttää jättiläismäiseltä versiolta ”pikku” iPadista, jota olemme tottuneet käyttäneet useita vuosia.

ipadprodesign-800x398

IPad Prossa on pyöristetyt reunat ja näytön ympärillä ohut kehys, joka on paksumpi yläosassa ja alaosassa sekä etupuolella sijaitsee kamera ja kotipainike. Yläpuolella on ”sleep/wake”, eli lepotila/herätä painikeet ja kuulokeliintäntä sekä Lighting -portti latausta varten. Oikealla on äänensäätö, ohjauspainikkeet ja mikrofoni.

IPad Pron vasemmalla puolella on Smart -liitin jota käytetään iPadin oheislaitteille, siinä on myös sisäänrakennetut kaiuttimet sekä ylä -ja alaosassa.

Kuten iPad Air 2, iPad Pro on saatavilla samoissa tutuissa väreissä kuten Silver, Gold ja Space Gray. Se on kevyt ja ohut niinkuin muutkin Applen iPadit.

ipadprosizing-800x498

IPad Pron näyttö on 12,9 tuumaa, 12 tuumaa pitkä, ja leveyttä 8,68 tuumaa. Se on 6.9mm paksu, joka on saman paksuinen iPhone 6 kanssa. Vertaus: iPad Air 2 on 6.1mm paksu. Wi-Fi malli painaa 713 grammaa, kun taas Wi-Fi + Cellular malli painaa 723 grammaa. Se 0,5 kiloa painavampi kuin iPad Air 2, mutta melko kevyt varten verrattuna sen laitteen kokoon.

KAIUTTIMET

Edellisissä iPadin malleissa on käytetty vain kahta kaiutinjärjestelmää mutta iPad Prossa on täysin uusi neljän kaiutinjärjestelmää missä voidaan luoda stereo ääntä joka mahdollistaa äänen käytön pitää kovemmalla mikä tekee iPadin äänestä mukaansatempaavan.

Kaiutin kotelot koneistetaan suoraan iPad unibody-kotelo joka on sinetöity hiilikudulla. Tämä tekniikka johtaa kaiuttimia, jotka tarjoavat kolme kertaa enemmän teho kuin iPad Air 2 kaiuttimista sekä laajan taajuusalueen. Applen mukaan uusi kaiutinjärjestelmä antaa 61 prosenttia paremmat äänet kuin edellisen sukupolven iPadien äänet.

iPad-Pro-Tech-Specs-800x441

Kaikki neljä kaiutinta tuottavat bassotaajuuksia, mutta kaksi yläaosassa sijaitsevat kaiuttimet on suunnattu korkeammille taajuuksille. Nämä kaiuttimet tunnistaa onko iPad on vaaka- tai pystyasennossa ja sopeutuu näin säätämään ääntä asennosta riippumatta.

SMART LIITIN

IPad Smart Connector on uusi käyttöliittymä, jonka avulla iPad Pron avulla voidaan kommunikoida ja näillä tehokkailla lisävarusteilla jotka on suunniteltu tukemaan tätä. Rajapinta voi siirtää dataa ja tietoja, joten lisälaitteisiin ei tarvita paristoja.

smartconnector-800x325

Ensimmäinen lisävaruste Smart Connector on Applen Smart Keyboard. Sen lisäksi, että powered by Smart Connector, Smart Keyboard myös käyttää yhteyden välittää näppäimistön takaisin iPad Pro. Muut tarvikkeet, jotka hyödyntävät Smart Connector pystyvät siirtämään dataa samalla tavalla, ja Apple sallii kolmannen osapuolen valmistajien käyttää liitintä.

NÄYTTÖ

IPad Prossa on 12,9 tuuman näyttö joka on 78 prosenttia suurempi kuin 9,7 tuuman iPad Air 2 näyttö. Applen mukaan se on kehittynein näyttö tähän mennessä missä on 2732 x 2048 (264 ppi) resoluutio joka vastaa 5,6 miljoonaa kuvapistettä ruudulla, se on myös tarkin kuin mikään muu vastaava iOS-laite, jopa parempi kuin MacBook Pro.

Täysin laminoitu näyttö sisältää heijastamattoman pinnoitteen joka lisätä näkyvyyttä myös auringonvalossa ja se sisältää rasvaisia sormenjälkiä hylkivän pinnoitteen.

ipadprometal-800x404

Applen tavoitteena oli tehdä iPad Prosta sellainen, että web-sivujen selaaminen ja pelien pelaaminen olisi mielyttävämpää ja elävämpää käyttökokemusta. Apple teki iPad Pro 12,9 tuumaisesta ”nurkattoman”, koska  9,7 tuumaisen iPad Air 2 korkeus on yhtä leveä kuin iPad Prossa, jolloin näytön suuren koon ansiosta iPad Airin sovelluksia voidaan käyttää myös moniajossa.

NÄYTTÖTEKNIIKKA

IPad Pro näyttö on erityisesti suunniteltu toimimaan sekä sormella ja Apple Pencillä, joka mahdollistaa paljon tarkempaa vuorovaikutusta. IPad Pron Multi-Touch-järjestelmä suunniteltiin alusta alkaen Apple Pencil oheislaitteelle, joiden avulla se voi tunnistaa Applen Pencil aseman näytöllä. Kun käytät Apple Penciliä, iPad Pro Multi-Touch-järjestelmä skannaa kaksi kertaa niin usein, että se voi kaapata enemmän pisteitä yhdellä iskulla.

Erinomainen kontrasti, iPad Pro käyttää valokuvatasaustekniikkaa UV:n valon suuntaamiseksi ja varmistaakseen, että kukin nestemäinen kristallimainen molekyyli on oikeassa paikassa ohutkalvotransistoriin ja värisuodattimeen. Varmistaakseen yhtenäisen värin ja kirkkauden Apple lainasi  5K Retina iMacilta käyttäen samaa oksidia nopeampaan kuvapisteeseen.

Vaihteleva virkistystaajuus säilyttää energiaa leikkaamalla virkistystaajuutta puoleen, aina kun on liikkumaton näyttö. Apple suunnitteli myös Time Control,eli  ajastusohjaimen joka lisää kaistaa iPad Prolle hallitakseen 5.6 miljoonaa kuvapistetta näytöllä “salamannopeilla nopeuksilla”. Applen sanoissa ajastusohjain “kertoo kullekin kuvapisteelle mitä tehdä, ja mitä milloinkin pitää tehdä”.

SUORITIN

IPad Pro toimitetaan uuden kolmannen sukupolven 64-bittisellä A9X-sirulla joka on vain tabletissa. Se sisältää M9 ns liikelisäsuorittimen joka on rakennettu A9X-siruun, eli samalla tavalla kuin M9 rakennetaan iPhonen A9-siruun. IPad Air 2 liikesuoritin oli rakennettu erikseen.

Applen mukaan A9X on kehittynein siru, mitä  koskaan on rakennettu mobiililaitetta varten. On riittävän tehokasta ajamaan raskaampiakin sovelluksia, mutta se on myös samalla energiatehokas. A9X iPad Prossa tarjoaa 1,8 kertaa enemmän keskusyksikön suorituskykyä kuin A8X iPad Air 2 ja kaksinkertaistaa grafiikan suorituskyvyn.

IPad Pro on myös nopeampi keskusyksikkötehtävissä kuin 80 prosenttia kannettavista PC-tietokoneista, jotka on toimitettu markkinoille viimeisen 12 kuukauden aikana ja grafiikkatehtävissä se on 90 prosenttia nopeampi kuin kannettavat PC-tietokoneet.

Esimerkiksi iMoviessa on mahdollista käsitellä kolmea 4K videota samanaikaisesti sekä iPad Pro teho mahdollistaa uudentyyppisten sovellusten käytön kuten 3D suunnittelua AutoCad -sovelluksella.

ipadproimoviememory-800x551

A9X -prosessori käsittelee tietoja nopeammin kun tarvitaan luku -ja kirjoitus nopeutta. Uuden ohjaimen ansiosta 4K videoita ja suuri määrä RAW-kuvia voidaan avata tällöin hyvinkin nopeasti.

Geekbench 3 testien mukaan A9X prosessori on kaksiytiminen siru, jonka nopeus on noin 2.25 GHz. Se saavutti yhden ytimen pisteet 3233 ja tupla-ydin pisteet 5498, joka saavutta paremmat pisteet kuin iPad Air 2, iPhone 6s tai 12 tuuman MacBook.

geekbenchscores-800x587

GFXBench OpenGL testissä A9X siru toimivat paremmin kuin vuoden 2015 15-tuumainen Retina MacBook Pro, jossa on integroitu Intel Iris 5200 grafiikka, 2015 MacBook Air, 2015 13-tuumainen Retina MacBook Pro, Pinta Pro 4, 12 tuuman MacBook, ja kaikki viimeaikaiset iPad.

iPad-Pro-Gfxbench-OpenGL

KÄYTTÖMUISTI

Apple ei yleensäkkään julkaise erikseen laitteistaan muistiensa määrää, kuten teardown ja Xcoden julkaistuissa kuvissa näkyy, iPad Pro:ssa on siis 4GB muistia, eli kaksinkertainen määrä iPad Air 2 verrattuna.

Muut ominaisuudet

AKKU

Kaikilla Applen iPadilla on sama “koko päivän” kestävä akku ja iPad Pro eivät tee mitään poikkeusta huolimatta suuresta näytöstään. Ensi kertaa iPad Pron näytöllä on uusi ominaisuus joka on vaihteleva virkistystaajuus, joka vähentää akun käyttö aikaa.

IPad Prolla on 38,5 Watin akku joka kestää 10 tuntia nettisurfailussa Wi-Fi:n avulla sekä videoiden tai musiikin kuuntelua. LTE:tä käyttäessä iPad Pron akku kestää 9 tuntia yhtäjakoisesti nettisurffailua.

IPad Pro:ta ladataan iOS-laitteen tyyliin Lighting – kaapelin avulla, joko tietokoneen tai erillisen virta-adapterin avulla.

KAMERA

IPad Prolla on 8 megapikselin, f/2.4, iSightin kamera, iPadin takana, joka on itse asiassa sama kamera, jota käytetään iPad Airissa 2. Kuva ominaisuudet kuten HDR, Panorama, kasvontunnistus ja sarjakuvaus ovat kaikki tuettuja.

ipadprocamera-800x558

Kamera voi tallentaa 1080p HD-videota, ja kaikki IOS video-ominaisuudet ovat tuettuja, kuten Time-lapse ja Slo-mo.

iPad Pro edessä on 1,2 megapikselin f / 2,2 FaceTime HD kamera FaceTime chatit ja selfies. Se tukee 720p HD-videotallennusta.

TOUCH ID

IPad Pro sisältää Touch ID, jonka avulla laite voidaan avata salasanan sijaan sormenjälkitunnistuksen avulla. Touch ID käytetään myös salasanan korvaajana ja sillä voidaan tehdä ostoksia jotka tukevat Applen Pay:tä.

ANTURIT

IPad Pro:ssa on kiihtyvyysanturi, ympäröivän valon tunnistin ja barometri. Sama anturit ovat iPad Air 2 ja iPad Mini 4.

WI-FI JA LTE

Kaikki iPad Pro:n mallit tukevat kaksikanavaista 2,4 / 5 GHz 802.11a / b / g / n / AC Wi-Fi ja MIMO jonka avulla voidaan ladata jopa 866 Mt / s.

Cellular mallin iPad Pro tukee jopa 20 LTE bändejä ja sisältää Applen SIM Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, jonka avulla ostajat voivat valita operaattorin palvelun oston jälkeen ja helposti vaihtaa harjoittajien matkoilla. LTE jopa 150 Mt / s ovat tuettuja.

BLUETOOTH

IPad Pro sisältää Bluetooth 4.2 tekniikkaa, aivan kuten iPad Air 2.

LIGHTNING PORT

IPad Pro tukee USB 3.0 siirtonopeuksia mutta se edellyttää uusia Lightning kaapeleita ja adaptereita saavuttaakseen huippunopeudet.

Tarvikkeet

APPLE PENCIL

Steve Jobs sivuutti jo kerran kynät sanoen ” Kukaan ei halua käyttää kynää” mutta vain iPad Pron kanssa kynä on ollut välttämätön, jonka Apple halusi tarjota ammattilaisille ja käyttää omaa luovuutta. Siksi Apple suunnitteli Apple Pencil -kynän juuri iPad Pro:lle.

Sormi on kätevä, mutta sillä ei saavuteta samaa tarkkuutta kuten Apple Pencil-kynällä joka koskettaa yhden pikselin tarkkuudella iPad Pron näytöllä.  Apple Pencil, iPad Pron kilpailijat kuten Wacom -piirtopöydät yrityksissä on ollut korvaamaton työkalu taiteilijoille.

Apple Pencil – kynä on suunniteltu käytettäväksi niin, että se vastaa luonnollista piirtämistä tai kirjoittamista. Viive kirjoittamisessa tai piirtämisessä Apple Pencil luotiin ”lähes huomaamattomaksi” latenssi tasolla. IPad Pron pystyy määrittämään sormen ja kynän eron näytöllä jos vain Apple Pencil – kynää käytettäisiin, iPad Pro skannaa signaalin 240 kertaa sekunnissa joka on kaksinkertainen pisteiden määrä jos vain pelkästään sormea käytetään.

Apple Pencil – kynä tunnistaaa painallusvoiman sekä kallistuskulman. Kahden kallistusanturin avulla voidaan määrittää suunta tai kallistuskulma, jonka avulla voidaan tehdä varjostusta kallistamalla Applen Pencil -kynää. Se vastaa samanlaista liikettä kun käyttäisi normaalia puukynää.

applepencil2-800x400

Apple Pencil – kynällä on 12 tunnin akunkesto ja laitteen pohjaan on rakennettu Lighting liitin joka voidaan liittää erillisellä adapterilla suoraan iPad Prohon. Yhden 15 sekunnin latauksella saadaan virtaa 30 minuutiksi, joten virtaa saadaan hyvinkin nopeasti lyhyellä latauksella.

Apple-Pencil-Fast-Charge-800x400

Apple Pencil – kynä toimii sulavasti myös Mail ja Muistio -sovelluksessa. Mailissa Apple Pencil -kynää voidaan käyttää muistiona kuten merkitä asiakirjoja ja käyttää sitä vaikka luonnoksien tekoon. Ulkopuolisille kehittäjille, kuten Microsoft , Adobe , Procreate ja Paper by Fiftythree, ovat päivittäneet sovelluksia toimimaan Apple Pencil – kynän kanssa, ja API on myös saatavilla jotta se voidaan integroida mihinkä tahansa sovellukseen.

SMART KEYBOARD

Samaan aikaan kun iPad Pro on niin sanotusti ”On-Screen”, niin Apple suunnitteli iPad Prolle tyylikkään ja siihen sopivan näppäimistön. Smart Keyboard vaikuttaa pohjimmiltaan samanlaiselta tuntumaltaan kuin MacBookin näppäimistö. Kun käytössä on Smart Keyboard se ei toimi pelkästään tyylikkäänä näppäimistönä, sitä on helppo kuljettaa mukana joka taittuu ja sulautuu yhteensopivaksi iPad Pron kanssa.

Smart Keyboard näppäimet peittyvät hyvin näppäimistöön muotoon ja näppäimillä on pehmeä tuntu jolla on hyvä kirjoittaa. Smart Keyboard on vain 4 mm:n paksuinen.

smartkeyboard1-800x591

Smart Keyboard -näppäimistö on ohut eikä se sisällä johtoja tai normaali näppäimistössä käytettäviä komponentteja. Sen sijaan siellä sisällä on ohut nylon metalli jonka ulkokerrosta ansiosta se suojaa näppäimistöä. Virtansa se saa iPad Pro:sta, siinä ei ole akkua ja eikä sitä tarvitse ladata erikseen. Näppäimistö on päällystetty vettä hylkivällä ja tahraa kestävällä materiaalilla, siinä ei ole aukkoja johtuen sen kestävästä ja tiivistä kankaasta.

iOS 9 pystyy havaitsemaan, kun Smart Keyboard kytketään iPad Prohon, joten sillä on lähes katkeamaton yhteys näppäimistöön. Sen rinnalla toimii Quicktype näppäimistö, jolla pääsee nopeasti näytön pikavalintoihin sekä automaattisen korjauksen asetuksiin.

SMART SUOJAT JA KOTELOT

Yhdessä Applen Pencil ja Smart Keyboard, Apple on suunnitellut myös useita suojia sopimaan iPad Pron kanssa. Nämä Smart Kotelot ja kannet ovat samanlaisia tarvikkeita kuin nykyisetkin iPadille suunnatut mallit, mutta ne ovat suunniteltu vain suuremmaksi uudelle iPad Pro:lle.

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ

Applen iPad Pro on yhteensopiva uuden iOS 9 -käyttöjärjestelmän kanssa.

On todennäköistä että iPad Pro:ssa on jo valmiiksi asennettu viimeisin iOS 9.1 -käyttöjärjestelmä joka on merkittävä päivitys koko iOS – käyttöjärjestemälle. IPad Pro ja iOS 9 suunniteltiin toimimaan iPad Pron kanssa, joten iOS 9 tukee iPad Pron ominaisuuksia mukaan lukien moniajoa.

Moniajon kanssa on mahdollista ajaa kahta sovellusta rinnakkain iPadin näytöllä, jolla on merkittäviä tuottavuuden ja interaktiivisuuden parantuneita vaikutuksia sovelluksien välillä.

iOS 9 myös sisältää älykkään oppimisen iOS-laitteiden välillä sekä käyttäjätapoja, joka reagoi tietoa sovelluksista ja ilmoituksien välityksellä sekä “Sirin ehdotukset” liittävät käyttäjän suosikki sovelluksiin, lähellä olevien paikkoihin ja tärkeimpiin uutisiin.

iOS 9 käsittää useita uudistettuja sovelluksia ja se myös keskittyy voimakkaasti taustalla oleviin parannuksiin, jotka lisäävät akun kestoa ja vähentävät muistialuesovelluksien ja käyttöjärjestelmän päivityksien määrää.

 

Aiotko ostaa uuden iPad Pron, jos niin miksi? kirjoita alle kommenttisi, kiitos!

Lähde: MacRumors

 

9 kommenttia

    1. Olet oikeassa T ja kiitos palautteesta. Nyt se on kuitenkin korjattu. Paino: 713 grammaa, Wi‑Fi-mallit ja Paino: 723 grammaa, Wi‑Fi + Cellular -mallit.

  1. Uuden iPad pron akunkesto surkeat pari tuntia ja täyteenlatautuminen kestää useita tunteja. Kynän akunkesto myös onneton. Mikähän on ongelmana ja mitä voin tehdä? Neuvoista kiitollinen!

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.