Toisen sukupolven Apple Watch saa sisäisiä rakennemuutoksia

Watch-Hero-3

Tänä vuonna toisen sukupolven Apple Watch saa komponentti parannuksia, mutta sen ulkoinen rakenne pysyy pääasiassa samana kuin ensimmäisen sukupolven malli, kertoo luotettava KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo appleInsiderin verkkosivulla.

Maanantain Kuo kertoi tutkimusjulkaisussaan jakavansa uusia yksityiskohtia seuraavasta älykellosta, kopio jaettiin myös AppleInsiderille. Kuo väittää, että vuoden 2016 Apple Watch rajoittuu vain vähäisiin parannuksiin.

Jos tämän vuotinen Apple Watch on 20-40 prosenttia edellistä mallia ohuempi niin väitettä saadaan odottaa siihen asti kunnes yhtiö julkaisee virallisesti vuoden 2017 laiteuudistukset. Toisen sukupolven Apple Watchia onkin verrattu päivityksen osalta iPhone-malleista tuttu ”s”-kirjaimeen, joka keskittyy vain sisäisiin komponentteihin ulkoisen rakenteen sijasta.

Viime vuoden heinäkuussa väitteissä kerrottiin, että toisen sukupolven Apple Watch-malli pohjautuisi identtisesti rakenteen osalta ensimmäisen sukupolven mallin kanssa keskittyen sisäisiin komponentteihin, kuten esimerkiksi parempi akku sekä näyttö olisi ulkokäytössä parempi.

Kuo ei kuitenkaan jakanut tietoa enempää yksityiskohtaisesti mihin hän itse uskoo, että onko toisen sukupolven Apple Watchin sisäiset komponentit parantunut vai ei, mutta Kuo ennustaakin että vuoden 2016 Apple Watch-mallia myytäisiin lähes 7,5 miljoonaa kappaletta.

Ming-Chi Kuo uskoo, että vain Apple Watchia myytiin viime vuonna vain 10,6 miljoonaa kappaletta. Apple on kuitenkin kieltäynyt paljastamasta lukuja kuinka paljonko viime vuonna toimitettiin, mutta yhtiö kertoo että myynti on kasvanut jokaisella neljänneksellä siitä lähtien, kun keväällä ensimmäinen malli julkaistiin.

Watch-Apps-3

On myös ennustettu, että milloin seuraava Apple Watch julkaistaan. Huhujen mukaan julkaisu olisi maaliskuussa, kun taas jotkin väittävät ajankohdan olevan vasta kesäkuussa, joka sijoittuisi samaan aikaan Applen WWDC– kehittäjäkonferenssin kanssa.

Todennäköisesti yhtiö voisi esitellä ”Apple Watch 2” sekä huhuissa liikkunut tulevan ”iPhone 7:n” rinnalla, joka mahdollisesti julkaistaan syyskuussa.

Maaliskuussa Apple pudotti älykellojensa hintoja 50 dollarilla, joihin kuului esimerkiksi 38 millimetrin Apple Watch Sport jonka uusi hinta alkaa 299 dollarista ja suurempi 42 millimetrin version mallia myydään 349 dollarilla.

KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon ennustukset näyttää käyvän usein toteen, esimerkiksi äskettäin julkaistu iPhone SE-mallista Kuo veikkasi hinnan liikkuvan 400 – 500 dollarin välillä.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *