Arvostelussa Lifeproof Frē- suojakotelo iPhone 6 Plus -ja iPhone 6s Plus-mallille

kuva 1

Applen iPhonelle on valmistettu satoja, jos ei tuhansia erilaisia suojakuoria. Valmistajat lähes tyrkyttävät ja tarjoavat näyttävissä mainoksissaan ostamaan vain parasta suojaa älypuhelimelle, mutta valitettavasti joukkoon sopii myös heikkolaatuisia suojakoteloita, mikä taas ei tarjoa varsinaista suojaa.

kuva 2

kuva 3

Lifeproofin Frē pakkauksen mukana tulee kuuloke liitäntään sopiva adapteri.

Toki suojakuori on makuasia ja siitä ei oikein voi kiistellä, mutta suojakuoren on tarkoitus suojata puhelin erilaisilta kolhuilta, naarmuilta ja pudotuksilta. Kuitenkin allekirjoittanut kehoittaa harkitsemaan mitä suojakuorelta oikeasti odottaa, jos omistaa vaikka esimeriksi 500- 1000 euron älypuhelimen.

Allekirjoittanut on kokeillut monenlaisia suojakoteloita, mutta mikään ei tuntunut suojaavan niin täydellisesti kuin nykyinen Lifeproofin valmistama suojakotelo, joka istuu kuin nakutettu uuden sukupolven Applen iPhone 6s Plus-mallille. Esimerkiksi Applen valmistama nahkainen suoja on toisaalta ihan riittävä ja tyylikäs hintaansa nähden, se suojaa vain puhelimen takaosan, mutta ei sitä tärkeintä, eli näyttöä. Lisäksi näytölle tarvitaan ostaa erillinen näytönsuojakalvo suojaamaan ja silläkin on hintansa.

Lifeproofin Frē– kotelo kuin kestääkin lähes kaikkia kolhuja. Se sopii täydellisesti ja se on ohut sekä kevyin malleista mitä olen kokeillut. Lyhyesti sanottuna se on riittävän ohut käytettäväksi jokapäiväisessä käytössä, ja joka tapauksessa se ajaa tarpeellisen suojauksen. Lifeproofin Frē suojakotelo julkaistiin alunperin vuonna 2011 iPhone 4 -ja iPhone 4s– malleille ja sitä on jalostettu siitä lähtien, mutta periaate on pysynyt samanlaisena tähän päivään asti.

Lifeproofin asentaminen on varsin helppoa, puhelin sujautetaan kummankin kotelon sisään, jonka jälkeen kannattaa tietenkin vielä varmistaa, että siitä kuuluu napsahdus, joka varmistaa kotelon pysyvän kunnolla kiinni. Puhelimen saa kotelosta tarvittaessa otettua pois hyvin varovasti työkaluja käyttämättä, jotkut käyttäjät kuitenkin saattavat käyttää kolikkoa poistaakseen puhelimen suojakuoresta.

lifeproof vasen

Lifeproofin Frē suojakotelossa iPhonen painikkeet on hyvin suojattu.

Lifeproof oikea

Lifeproofin Frē – suojakotelossa myös herätä nappi on suojattu.

Lifeproof- suojakotelon vasemmalla puolella sijaitsee puhelimen äänen säätö – ja äänen voimakkuuden nappi. Oikealla puolla on taas vastaavasti herätä nappi, näistä kaikki on suojattu erittäin hyvin. Alussa painikkeiden käyttäminen voi tuntua hieman ”tahmealta”, mutta ei siitä haittaakaan ole. Tärkeintä on tietenkin se, että puhelimen jokainen nappi suojattu.

Lisäksi Lighting– liitäntää suojaa muovinen avattava sekä suljettava kansi, minkä ansiosta liitäntään ei pääse kertymään pölyä tai vettä. Kuuloke liitäntää taas suojelee kierrettävä pistotulppa. Ainoana miinuksena on se, että kuuloketta ei saa liitettyä suoraan puhelimeen vaan Lifeproofin pakkauksen mukana tulee tätä varten erillinen adapteri. Lifeproofin takakannessa on neliönmuotoinen aukko, josta omena logo on hyvin esillä ja suojattuna.

lifeproof kirkas muovinen

Lifeproofin Frē suojaa hyvin iPhonen näyttöä kirkkaan muovisella materiaalilla.

Kirkas muovinen on riittävän suuri suojaamaan puhelimen etupuolen. Muovinen suoja ei  kuitenkaan vaikuta näytöllä näkyviin ohjauksiin, kuten esimerkiksi 3D kosketukseen tai muihin toimintoihin. Puhelimen ja suojakotelon väliin jää pieni ilmaväli, joka tarkoittaa sitä, että jos näytöllä painaa jotakin tiettyä sovellusta liian kevyesti niin se ei välttämättä toimi kunnolla.

Lifeproof Frē on IP-68 suojattu. IP-luokitusjärjestelmä on Europpassa käytössä oleva järjestelmä sähkölaitteiden ja laitekoteloiden tiiviyden määrittämiseksi. Luokitus kertoo laitteen suojauksen ulkoisia uhkia, kuten pölyä ja vettä vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Lifeproof Frē -suojakotelo kestäisi 8 tuntia vedessä 6,6 jalan syvyydessä / 2 metriä tuntia kohden. Lifeproofin mukaan jokainen suojakotelo on vesi testattu.

Kuitenkin on tärkeä muistaa, että jokainen suojakotelon valmistaja ei ole vastuussa kotelon kohtalosta, vaan vastuu siirtyy käyttäjälle. Vaikka valmistajien lupaukset ja testit osoittavat kotelon kestävän vettä tai pölyä.

Laitteen yhteensopivuus iPhone 6s ja iPhone 6

 • Mitat 5.9 “x 3,1” x 0,49 “/ 150mm x 79 mm x 12 mm
 • Paino 1,23 oz / 35 g
 • Operatiivinen syvyys 6,6 jalkaa / 2 metriä veden alla 1 tunti
 • Pudotuskorkeus 6,6 jalkaa / 2 metriä
 • Materiaalit Polykarbonaatti, polypropeeni, synteettinen kumi ja silikoni

Hinta 89,99 dollaria

Hyvää:
 • Tyylikäs Lifeproofin Frē – suojakotelo
 • Hyvin suojattu + liitännät, tiivis kotelo
 • Hinta / laatusuhde kohtaavat hyvin
 • Muotoilu
 • Yhteensopivat myös iPhone 6 Plus-mallin kanssa
Huonoa:
 • Puhelimen koko kasvaa entisestään (osittain johtuu iPhone 6s Plus -mallin koosta)
 • Puhelimen ja suojakotelon väliin jää pieni ilmaväli, mutta ei haittaa toimintoja
 • Hinta pienenä miinuksena

 

3 kommenttia

 1. Moi! Jos ei ole ihan tuollaiseen suojakoteloon valmis, niin mitä koteloa suosittelisit? Haluaisin nimenomaan sellaisen, joka suojaisi myös näyttöä kolhuilta. Suojakalvon asensin, mutta pelottaa käyttää tuota kallista luuria, kun siinä ei ole vielä mitään suojaa. Läppäkotelo ei oikein nappaisi, mutta on ehkä minun hienomotoriikalla välttämättömyys näytön suojaamiseksi 😛 Ihan loputon suo etsiä ilman taustatietoja suojakoteloa/-kuoria netistä!

  1. Moi Meri. Jos et ole valmis maksamaan 90 dollaria, niin melkein voisin suositella ostamaan vaihtoehtoisesti esim. iPhone 6s Plus Case Neo Hybrid, joka löytyy osoitteesta http://www.spigen.com/collections/iphone-6s-plus/products/iphone-6s-plus-case-neo-hybrid?variant=4039790273 mikä minun mielestäni on hinta/laatusuhteeltaan aika hyvä. Tosin tuosta suojakotelosta ei ole kokemusta. Se on totta, että netistä löytyy todella paljon erilaisia suojakuoria. Tähän lopuksi voin kyllä suositella ostamaan saman suojakotelon kuin minulla on, saat varmasti rahallesi vastinetta 🙂

 2. Itselläni on “lasikalvo” ja ultra thin silikoni suoja, nämä ovat sujanneet aika hyvin iPhone 6S plussaa.. Juuri tiputin luurin asfaltille ja tämä tippui kulma edellä n. 1,5m korkeudelta, puhelimessä n.0,5mm levyinen pikkukolhu, silikonisuoja otti isoimman osuman itseensä…
  Ebaystä nämä suojat maksoivat n. 2-5€

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.