Vinkki: Miten tarkastella kalenteria käyttäen vain komentoriviä

KALENTERI

Monet tyylikkäät pienoisohjelmat ovat korvanneet lähes kaikki rannekellot ja kalenterit, kuitenkin jotkut ihmiset luottavat enemmän Macin komentorivin tulokseen ja suurempaan näyttöön tarkastamalla päivämäärän, kuukauden ja vuoden. Yksinkertaisen komentorivin avulla käyttäjät voivat tuoda nopeasti esille toisenlaisen kalenterin.

Tämä on yksinkertainen keinoa lisätä omaan OS X:n tietopankkiin. Lisäksi tämä komento toimii myös Linuxilla. Tämän hauskan ja yksinkertaisen komennon avulla päästään ajassa taaksepäin niin kauas kuin haluaa.

Näin pääset alkuun Macilla. Avaa Spotlight -haku command + välilyönti, kirjoita ”Pääte” ja paina Enter -näppäintä.

Kirjoita komentoriviin CAL

kuva 2

Tämä tuo esille kuukauden kalenterin kuluvana vuotena.

Kirjoita kometoriviin CAL 6 2017

kuva 1

Tämä komento näyttää kalenterissa Kesäkuun ja vuosi 2017.

Jos haluat nauttia aikamatkailusta, kalenteri näyttää vuoteen 9999 asti, mutta tänä vuonna sitä ei voida kuitenkaan ohittaa. Samalla tavalla kalenterin avulla voidaan mennä ajassa taaksepäin 0001:een, kuten useimmat gregoriaaniset ajanlaskut tekevät. Valitettavasti unelmat tavata dinosauruksia jää tällä kertaa toteutumatta.

Kirjoita komentoriviin CAL 2016

kuva 3

Voit saada kaikki tiettyjen vuosien kuukaudet käyttämällä tätä komentoa.

Vinkki on yksinkertainen toteuttaa, jos kulutat paljon aikaa Macin kanssa, tämä auttaa varmasti tarkistamaan kalenterissa päivämäärän, kuukauden sekä vuoden. Nyt et tarvitse tarkastella käyttääksesi sovellusta iPhonella, iPadilla tai Macilla.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *