Huhu: Apple Watch 2 edeltäjäänsä nopeampi

Apple Watch 2_huhut

Täysin uudistettu Apple Watch 2 julkistetaan myöhemmin tänä vuonna. Tunnetun KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon arvion mukaan Apple Watch 2 saavan nopeamman järjestelmäpiirin, GPS:n, ilmanpuntarin, tehokkaamman akun sekä uuden ja ohuemman näytön.

Uuden Apple Watch 2:n kerrotaan olevan vesitiivis, joten älykello sopii hyvin uintia harrastaville. Apple Watch 2:ssa on sisäänrakennettu GPS-siru, joka mahdollistaa vaikka lenkkeilyn ilman iPhonea. Lisäksi älykello osaa laskea itsenäisesti reitin ja matkan.

Huhutaan, että Apple Watch 2 ei tule muuttumaan ulkoisesti, vaan säilyttää alkuperäisen ilmeen sekä koot (42mm ja 38mm). Tämä tarkoittaa sitä, että nykyiset rannekkeet ovat yhteensopivia myös tulevan älykellon kanssa.

Aiemmin verkossa on liikkunut huhuja siitä, että Apple Watch 2:ssa olisi sisäänrakennettu LTE -yhteys, tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa, kertoo analyytikko Ming-Chi Kuo. Hän kuitenkin arvioi, että uusi ominaisuus nähtäisiin vasta 2017 mallissa. Uusi ominaisuus, eli LTE -yhteys tarkoittaisi sitä, että älykello pystyy toimimaan itsenäisesti sekä kaikki toiminnot olisivat käytettävissä, vaikka älykello ei olisi yhdistetty iPhoneen. Toisaalta tämä vaatii paljon akkukapasiteettia, kuten GPS -yhteys.

Applen odotetaan julkaisevan myös päivitetyn version ensimmäisestä Apple Watchista, joka sisältäisi nopeamman järjestelmäpiirin ja todennäköisesti parannuksia vedenkestävyyteen. Äkkiä ajateltuna uudistettu älykello muistuttaa tulevaa hieman Apple Watch 2:sta, mutta ilman GPS:ää tai parempaa suorituskykyä.

Analyytikko Ming-Chi Kuo arvelee, että julkistuksen myötä Apple laskee hieman vanhempien älykellojen hintaa. Aiemmin keväällä Apple laski hintaa 50 dollarilla 38 millimetrin älykellojen osalta, jonka nyt saa itselleen ostettua 379 ja 42 millimetrin 429 eurolla. Valitettavasti Kuo ei kertonut tarkemmin mitä malleja hinnan pudotukset koskevat.

Kauppoihin uuden sukupolven Apple Watch 2 tulee mahdollisesti uuden iPhone 7 -malliston julkistuksen yhteydessä. Huhujen mukaan iPhone 7 tulee myyntiin jo 16. syyskuuta.

Faster Apple Watch 2 With GPS, Barometer, Larger Battery, and Same Thickness to Launch Later This Year

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *