Applelta ensi vuonna uusi 10,5 tuuman iPad Pro

New_iPad Pro_models

Apple on huhujen mukaan kasvattamassa ensi vuonna iPad Pro -perhettään, luvassa on nimittäin kolme erilaista iPad -versiota. Tuoreesta raportista kertoo AppleInsider, jonka takana seisoo mystinen  KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo, jonka arviot yleensä osuvat oikeaan.

iPadin rakenne ei tule paljon muuttumaan vuonna 2017, kuitenkin Kuo arvelee, että vuonna 2018 iPad tulee muuttumaan hyvinkin radikaallisesti uudelleen suunnitellulla alustalla ja AMOLED:n näyttöpaneelilla.

Uusi 10,5 tuuman iPad Pro kerrotaan muistuttavan 12,9 tuuman iPad Prota, mutta parannuksia ovat esimerkiksi Apple A10X -järjestelmäpiiri, joka on valmistettu TSMC:n 10 nanometrin tuotantoprosessilla. Lisäksi ensi vuonna on luvassa päivityksiä 9,7 tuumaiseen iPad -malliin, jonka kerrotaan tulevan parannetulla A9X-järjestelmäpiirillä. On mahdollisesta, että 10,5 tuuman versio korvaisi 9,7 tuumaisen iPadin.

Odotettavissa on siis kolme täysin uutta iPadia (12,9 tuumainen iPad Pro 2, uusi koko 10,5 tuumainen iPad Pro ja edullisempi 9,7 tuumainen iPad), jotka julkaistaisiin vasta vuonna 2017. Jos iPad julkistetaan suuremmassa kokoluokassa, kuten 10,5 tuumainen malli, voidaan olettaa, että vetovoimaa löytyy myös kaupallisella sekä koulutusmarkkinoilla.

KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo arvelee, että iPad-myynnin kehitys on ailahtelevaa, kunnes vuonna 2018 iPad-malleihin olisi tulossa uudistuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että laitteiston merkittävä päivittyminen toisi parannuksia AMOLED -näyttöteknologiaan, mutta tarkempia tietoja tai huhuja seuraavista iPad-versiosta ei kuitenkaan vielä tiedetä.

Yhtiön arvellaan käyttävän myös samaa reseptiä ensi vuoden iPhone -malleissa. Kuo arvelee, että iPhone toisi jälleen lasin takaisin puhelimen taakse ja näyttö vaihtuisi AMOLED- näyttöteknologiaan, sekä mahdollisesti kaareutuvaan näyttöön.

Apple to debut 10.5″ iPad Pro in 2017, integrate flexible AMOLED tech in 2018

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.