ipad-pro-2

Kuvassa Applen 12 tuumainen iPad Pro.

Huhujen mukaan Applen odotetaan lanseeraavan uuden iPad Pro 2 jo maaliskuussa vuonna 2017.

Applen syyskuun tapahtumassa julkaistiin uudet iPhone 7 -ja iPhone 7 Plus -mallit ja toisen sukupolven Apple Watch Series 2, mutta muita laiteuudistuksia Apple ei kuitenkaan vielä paljastanut. Tämä saa monet Apple-fanit uskomaan, että yhtiöltä on tulossa jonkin uusi iPad -malli. Analyytikko Ming Chi-Kuon mukaan tätä odotetaan jo, varsinkin kun Apple keskittyy nyt täysin nyt iPad Pron kehittämiseen. 9,7 tuumainen iPad Pro julkaistiin aiemmin tänä vuonna, joten on aika epätodennäköistä, että Apple julkaisisi peräkkäin toisen samantyyppisen iPadin vuonna 2016.

Ensimmäiset vuotokuvat iPad Pro 2:sta nousivat esille Kiinassa heinäkuun alussa. Vuotokuvat lähetettiin nimettömästi AppleInsiderin verkkosivulle kuuluvalle jäsenelle, jonka sanotaan olevan kiinalainen toimittaja. Aivan tuntematon lähde kuitenkin kertoo, että Applen iPad Pro 2 olisi menossa tuotantoon syyskuun alussa, mutta tätä tietoa ei voitu kuitenkaan millään tavalla vahvistaa. Tecradar -verkkosivusto taas raportoi, että Applen iPad Pro 2 saa osittain joitakin tuttuja ominaisuuksia iPhone 7 -mallista.

Applen iPad Pro 2 odotetaan olevan ohuempi, kevyempi ja nopeampi. Lisäksi uuden iPad Pro 2 kerrotaan olevan suojattu pölyltä ja se olisi vedenkestävä kuten uusi iPhone 7 -malli. Todennäköisesti myös iPad Pro 2:ssa ei tulla näkemään perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Huhujen mukaan Applen iPad Pro 2 sanotaan tuovan paremman tuen lisälaitteille, kuten Apple Pencil.

IPad Pro 2 kerrotaan tukevan paremmin myös Apple Pencilä. Nykyisellään kynä on hyvin rajoittunut toimimaan joissakin sovelluksissa. Tarkoitus onkin, että Apple Pencil pyrkii auttamaan jatkossa ammattilaisia luomaan parempia kuvia sekä kirjoitusta, mutta yhtiö haluaa  Apple Pencilin tukevan sähköpostia tai yksinkertaista verkkoselaamista.

Uusi iPad Pro 2 voi luultavasti tulla ruusukultaisena (Rose Gold) sekä peilimustana (Jet Black), ja mitä kameroihin tulee, niin iPad Pro 2:ssa olisi luultavasti 12 megapikselin takakamera sekä 5 megapikselin etukamera ja se tukisi 4K videotallennusta. Apple iPad Pro 2:sta on mahdollisesti tulossa kolme eri versiota, joista ensimmäinen isompi iPad on 12,9 tuumaa, toiseksi 10,9 tuumaa ja pienempi 9,7 tuumainen. Huhujen mukaan myös kahdessa iPadissa olisi A9X -järjestelmäpiiri ja toisessa A10X -järjestelmäpiiri.