Applen seuraavan sukupolven iPhonessa OLED-näyttö ja teräsrunko

iphone-8

Tuoreen raportin mukaan tunnettu Apple-asiantuntija KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan Apple aikoo lanseerata ensi vuonna iPhonen kaarevalla OLED -näytöllä sekä lasipinnalla.

Kuo uskoo, että kiiltävän peilimustan iPhone 7-mallin version suosio rohkaisee Applea palaamaan takaisin lasipinnoitteeseen, kuten aikaisemmissa iPhone 4 -ja iPhone 4s -malleissa. Ainoa ongelma on kuitenkin kiiltävän alumiinikuoren naarmuuntumisherkkyys. Apple on myöntänyt, että kiiltävä pinta muihin värivaihtoehtoihin on hieman herkempi pienille hankaumille, joten Apple suosittelee suojakotelon käyttöä jos ne häiritsevät puhelimen omistajaa. Lasinen pinta tarjoaisi vastaavasti saman kiillon, mutta se ei olisi niin herkkä naarmuuntumaan.

Kuo kertoo, että Apple on todennäköisesti tarttunut hieman kaarevaan lasipaneeliin, eli niin sanottuun 2,5D-muotoon 3D-muodon sijaan. 2,5D-lasi olisi Kuon mukaan paljon kestävämpi ja se kestäisi paremmin pudotukset kuin 3D-lasi.

KGI:n raportissa on mainittu, että iPhone -mallien rungoissa käytetyt materiaali olisivat alumiinia tai ruostumatonta terästä. Kalliimpien mallien kohdalla voitasiin käyttää jopa teräsrunkoa.

KGI:n kertoo, että maailmalla noin 30-35 prosenttia ja Kiinassa 40-45 prosenttia ennakkotilatuista uusista iPhone -malleista on tilattu peilimustana. Applella on ollut vaikea toimittaa tilauksia suuren kysynnän vuoksi. Kiiltävä pinta on ollut suosituin, mutta sen valmistaminen on paljon vaikeampaa. Lasipinta olisi parempi vaihtoehto, koska sen valmistaminen suurissa määrissä olisi helpompaa ja nopeampaa. Mikäli Kuon ennuste toteutuisi voisi Apple tuoda kiiltävän version kaikista iPhonen värivaihtoehdoista. Aikoinaan iPhone 4 ja iPhone 4s olivat tarjolla vain mustana ja valkoisena.

Ensi vuoden osalta Faxconnin kerrotaan olevan ainoa laitetoimittaja, sillä se valmistaisi seuraavan sukupolven iPhonen kehyksen ruostumattomasta teräksestä. Lasin valmistaja Corning ja lasikuoren valmistaja Lens Technologyn sekä Biel Crystallin kerrotaan myös hyötyvän uudesta iPhonen muotoilusta.

Jo aiemmin Kuo ennusti, että Apple ottaisi käyttöön uuden 5,8 tuumaisen iPhone -mallin vuonna 2017. Vaikka näyttö olisi suurempi, sen sanotaan olevan kuitenkin pienempi kuin nykyinen 5,5 tuumainen iPhone, joten on hyvinkin mahdollista, että Apple korvaisi 5,5 tuumaisen mallin.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.