Arvostelussa iPhone 7 Plussan kaksoiskamera

Aikaisemmin plussan kokoinen iPhone on tarkoittanut vain suurempaa näyttöä, ja eikä sen ihmeellisempää. Arvelisin näin, että Applen uusi iPhone 7 Plussan kaksoiskamera on enemmän kuin uudistunut älypuhelin, se nostaa puhelimen arvoa huomattavasti sen kaksoiskameran osalta, no mitä se tarkoittaa Applen näkökulmasta – iPhone 7 Plussan kamera tulee olemaan näillä näkymin yhtiön myyntivaltti.

Applen iPhone 7 Plus on melkein paras mitä rahalla voi ostaa. Kuten sanottu, ei iPhone 7 ole mikään kummoinen päivitys ollut, mutta jos omistat jo iPhone 6s Plus-mallin – niin tärkeintä on, että olet tyytyväinen. Kannattaako kuitenkin odottaa ensi vuoteen kun iPhone täyttää 10 vuotta.

Huhujen mukaan seuraavan sukupolven mahdollisesti niin kutsuttu “iPhone 8” -mallissa saatetaan nähdä jo OLED -näyttötekniikkaa. iPhone 7 Plussassa on täsmälleen samat ominaisuudet kuin iPhone 7-mallissa, mutta se sisältää jo parannuksia, kuten pidempi akunkesto, selkeämpi näyttö, eri värivaihtoehdot, enemmän RAM-muistia sekä todella vaikuttava kaksoiskamera uudella Muotokuva-tila ominaisuudella, joka saa aikaiseksi näyttäviä valokuvia.

Suuri ja nopeampi iPhone

Näyttö on loistava ja kirkas, paljon helpompi nähdä kirkkaassa päivänvalossa kuin aiemmin. Stereoäänet soivat sopivan puhtaasti, tehden iPhonesta arvokkaan lähes minitabletin veroisen.

iPhone 7 Plussan kamera

En ole kameran asiantuntija, mutta ymmärrän kamerasta mikä on aukko, valotusaika ja mikä on polttoväli. Kuitenkin kamera tekee nämä lähes automaattisesti itsestään. Etsitään kuvattava kohde ja iPhonen kamera hoitaa loput. Uusi iPhone 7 Plussan kamera on loistava, joka antaa ottaa suuret ja laadukkaat kuvat. Lisäksi kameraan on saatu uusi Muotokuva -tila ominaisuus, mutta sitä ei ollut vielä iOS 10 -versiossa vaan se tuli ensin beta-versioon ja sitten iOS 10.1 päivityksen yhteyteen.

Hämärät valokuvat ovat nyt paljon parempia mitä aiemmin johtuen sen kaksoiskamerasta, koska sovellus osaa yhdistää dataa molemmista linsseistä kun optinen kuvanvakain auttaa pitämään kuvat vakaana, ja laajakuvaobjektiivi f/1,8 aukko päästää enemmän valoa f/2.2 objektiivi kuin iPhone 6s -mallissa.

Uusi Muotokuva-tila tuli vasta käyttöön iOS 10.1 päivityksen jälkeen, joka on erinomainen esimerkki siitä mitä iPhone 7 Plussan kameran kaksi linssiä voi saada aikaiseksi. Kuten Muotokuva-tilan tavoitteena on tehdä asiat yksinkertaisena sen käyttäjälle. Kuviin voidaan luoda niin sanotun bokeh-syväterävyysefektin, joka pitää kuvan kohteen tarkkana ja taustan sumeana.

Muotokuva-tila, eli ”syvyysvaikutus” ei toimi kunnolla esimerkiksi sisätiloissa missä on heikko valaistus. Sovellus on sinänsä järkevä ja se osaa ilmoittaa käyttäjälleen, että ”siirry kauemmaksi” ja kertoo vaatineensa lisää valoa. Lisäksi sovellus pyytää siirtyä hieman kauemmaksi kohteesta.

Tarkennus, eli zoom

iPhone 7 Plussan kamerasovelluksessa on erillinen painike tarkennusta varten, joka zoomaa 1x – 10x välillä, ja 2x -näkymä voidaan sopeuttaa mille tahansa zoomitasolle 1x:sta 10 kertaiseen.

Kamerasovellus osoittautuu käyttämään laajakulmaista linssiä ja käyttää 2x digitaallista zoomia joissakin tilanteissa, jos se tuottaisi paremman tuloksen kuin objektiivinen. Antaa kamerasovelluksen tehdä omat päätöksensä, koska kaikki kuvat jotka otan on riittävän hyvä laatu. Kolmannen osapuolen sovellukset tarjoaa paremmat ominaisuudet kuvaukseen, kuten Obscura Camera ja Manual – RAW custom exposure camera, jotka taas antaa enemmän mahdollisuuksia vaativille käyttäjille ottaa esimerkiksi raakakuvien muodossa (RAW).

Akunkesto

iPhone 7 Plus akunkestoa on hieman pidennetty aiemmasta iPhone 6s Plus -mallista 2750 milliampeerin akusta 2900 milliampeeriin, eli 11.1 wattituntia iFixit.com -verkkosivuston mukaan, ja lisäksi uusi iOS 10 -päivitys antaa lisää minuutteja akunkestoon.

Esimerkiksi iPhone 7 Plussan akku ladattu täyteen (100 prosenttia), jonka jälkeen iTunesista ladattu elokuvan katsomisen jälkeen akunkesto tippui 50 prosentiin, kun kirkkaus on asetettu noin 50 prosenttiin ja ääni 50 prosenttiin. Se kesti loistavasti vajaat kahdeksan tuntia.

Lopputulos

Applen iPhone 7 Plussan suuri kameraa on helppoa suositella iPhone 7 sijasta, ja akun kapasiteetin kasvu on aiempiin malleihin on mukava lisä. IPhone 7 Plus sai tehoja, nopeutta ja uuden mustan peilikiiltävän sävyn. Lisäksi Apple ei tarjoa mustaa peilikiiltävää väriä 32 gigatavun tallennuskapasiteetilla. Apple iPhone 7 Plus kaksoiskamera ja pitkä akunkesto antavat suuremman edun pitemmällä tähtäimellä kuin iPhone 7.

Hyvää

 • Kaksoiskamera, jonka avulla voidaan ottaa suuria laadukkaita kuvia ja aidot värit
 • 2x optinen zoomi on toimiva, joka tuo kuvaamiseen paremmat mahdollisuudet
 • Muotokuva-tilan ansiosta makrokuvien onnistuminen nykyistä helpompaa
 • Hyvin toimiva HDR-ominaisuus
 • Suuri akku kapasiteetti
 • Vedenpitävä
 • beta-asteella oleva Muotokuva-tila on loistava
 • Kameroiden välillä vaihto onnistuu nopeasti
 • 4K- videokuvaukseen laatu erinomainen ja zoomia on mahdollisuus käyttää videotallennuksen aikana

Huonoa

 • Ei perinteistä 3,6 millimetrin kuulokeliitäntää.
 • Latauksen ja kuulokkeiden käyttö ei onnistu samanaikaisesti
 • Ei manuaalisäätöjä kamerasovelluksessa
 • Ei opistista kuvanvakainta telekamerassa

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.