Näin säästät iPhonen muistia

Yksi tärkeimmistä iPhonen ominaisuuksista monelle käyttäjille on varmasti iPhonen muisti, olipa sinulla käytössäsi sitten 16, 64 tai 256 gigaa. Kuka nyt ei haluaisi nähdä puhelimessaan viestiä, että tallennustilaa alkaa lähes täynnä. Optimoimalla iPhonen asetuksia seuraavan ohjeen mukaan voit säästää paljonkin muistia, opastaa Mashable.

1. Välillä kannattaa käyttää videokuvauksissa vähän heikompaa laatua

Vaikka joku haluaakin välttämättä kuvata iPhonella parhaalla mahdollisimmalla resoluutiolla, sillä useimmat käyttäjät kyllä tyytyvät vähän huonompaankin resoluutioon. Videon laatua on helppo säätää iPhonen asetuksista kohdasta ”Kuvat ja kamera” ja valitsemalla ”Tallenna video” esim. 720p 30 fps, joka on riittävä kuvanlaatu.

2. Viestejä ei tarvitse säilyttää ikuisesti

Oletusarvoisesti iPhone tallentaa kaikki teksti -ja multimediaviestit ikuisesti. On järkevämpi vaihtaa asetuksista menemällä kohtaan  ”Viestit”, ne voidaan asettaa tuhoutumaan joko kuukauden tai vuoden kuluttua viestin vastaanottamisesta.

3. Tallenna pelkästään HDR-kuvat

iPhonen HDR-kuvaus on korkeatasoista ja näppärä kun sitä käytetään oikein, mutta se voi olla todellinen muistisyöppö jos käytät sitä jatkuvasti. Tämä johtuu siitä, että HDR-kuvalla ottaessa se hyödyntää kolmea eri valaistusta yhdistääkseen niistä parhaat kuvat. HDR-kuvan lisäksi iPhone tallentaa myös oletuksena myös normaalin kuvan. Tämän pääset poistamaan asetuksista ”Kuvat ja kamera”, kohdasta ”Pidä normaali kuva”.

4. Älä synkronoi ostoksia laitteiden välillä automaattisesti

Jos käytössä on useampi Apple laite, joka on liitetty iTunesin tiliisi. Oletusarvoisesti kaikki iTunes ostokset ja lataukset näkyvät automaattisesti käyttäjän kaikissa laitteissa. Kaikki musiikin, sovellusten, kirjojen, äänikirjojen ja päivitysten automaattiset latauksen voidaan kytkeä pois päältä asetuksista ”iTunes Store ja App Store”.

5. Säilytä korkealaatuiset kuvat iCloud-tililläsi

Jos olet aktivoinut asetuksista iCloud-kuvakirjaston, voit säästää iPhonen tallennustilaa säilyttämällä kuvat ja videot heikompilaatuisena. Alkuperäiset korkeamman resoluution kuvat säilyvät iCloud-pilvipalvelussa. Voit muuttaa sen iCloudin asetuksista.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *