macOS High Sierran asennus

Apple on julkaisut ensimmäisen julkisen beetaversion sen uudesta käyttäjärjestelmästään. Sinun ei tarvitse omistaa erikseen kehittäjä-tiliä asentaaksesi uuden käyttöjärjestelmän, ja jos et vielä malta odottaa syksyyn sen virallista julkaisua, niin voit saada Applen uusimman macOS High Sierrasta beetaversion täyttämällä rekisteröitymisilmoituksen Apple Beta Software Program-sivustolla.

Rekisteröinnin jälkeen käyttäjä voi valita itse asentaako macOS High Sierran verkkosivustolta saatavan macOS Public Beta Access Utility– asennussovelluksen kautta, vai lataako sen suoraan Applen sovelluskaupasta, App Storesta.

Ennen kuin lähdet päivittämään ja asentamaan uutta macOS High Sierraa on muistettava yksi ja oikeastaan ainoa sääntö. Muista varmuuskopio ennen uuden käyttöjärjestelmän asentamista ja ole kuitenkin varovainen. Kuten jokaisessa beetavaiheessa olevissa versioissa saattaa esiintyä joitakin ongelmia ja outoa käyttäytymistä. OmenaBlogi suosittelee asentamaan beetaversion esimerkiksi toiseen Mac-tietokoneeseen tai kovalevyllä luotuun toiseen osioon.

Huomaa myös asennusvaiheessa millaiselle kovalevylle käyttöjärjestelmä asennetaan, onko se SSD-vai Fusion Drive-asema. Fusion Drive ei tue toistaiseksi uutta APFS-muotoa, joten se suositellaan asentamaan SSD-asemalle. High Sierra voidaan toki asentaa myös Fusion Drive -asemaan, mutta ota raksi pois kohdasta ”Päivitä ”Macintosh HD” APFS-muotoon ja jatka asennusta.

Jos aiot käyttää vanhempaa Mac-tietokonetta, varmista ensin, että se tukee macOS High Sierraa. Applen mukaan seuraavat mallit ovat yhteensopivia.

  • MacBook (late 2009 tai uudempi)
  • MacBook Air (2010 tai uudempi)
  • MacBook Pro (2010 tai uudempi)
  • IMac (late 2009 tai uudempi)
  • Mac Pro (2010 tai uudempi)
  • Mac mini (2010 tai uudempi)

Kerro meille alla olevaan kommenttiin, että oletko jo asentanut ensimmäisen macOS High Sierran beetaversion, kerro myös kuinka se on toiminut?

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *