Yhden ikkunan pikaviestintä-sovellus

Pikaviestintäpalvelujen suosio vaan kasvaa jatkuvasti ja nopea viestintä sopii hyvin esimerkiksi työasioista tai sitten kavereiden kanssa keskusteluun. Vuosia sitten sovellukset, kuten Adium, Meebo ja Trillian tuli osa jokaista sosiaalista verkostoa.

Nyt tekniikka on kuitenkin kehittynyt entistä paremmaksi ja käyttäjäystävällisemmäksi. Ja koska viestintä on tullut keskeinen osa siitä miten voimme tehdä melkein kaiken verkossa. Kaikki tilit yhdessä paikassa, jotka on siististi järjestetty, jotta voit muistaa kuka on kuka ja mikä on mikä.

Pikaviestintäsovellukset eivät ole pelkästään tekstin lähettämistä varten, siihen kuuluu myös muutakin koska ne ovat alustoja. Jokainen alusta on muokattu erilaiseksi, eikä näitä voida mitenkään yhdistää. Viestit ovat kuitenkin tärkeimpiä, tehokkaampia ja monipuolisempia, mutta silti kaikki keskustellut ovat yhdessä paikassa ja yhtäaikaa Franz-sovelluksen avulla.

Parasta mitä voimme toivoa on ainakin tuoda kaikki nämä erilaiset alustat yhteen ikkunaan, minkä Franz juuri tekee. Franz-sovellus on uudentyyppinen ja ilmainen sovellus Macille, Windowsille ja Linuxille, joka yhdistää yli kymmenen erilaista viestintäpalvelua yhden ikkunan alle.

Kun avaat ensimmäistä kertaa Franzin, voit kirjautua sisään esimerkiksi WhatsAppiin, FaceBookiin, Messageriin, Telegrammiin, Skypeen tai jopa Googlen Hangout-sovellukseen, ja kaikki nämä alustat voivat olla auki yhtäaikaa sulkematta niitä. Yhdistämällä ne yhteen ikkunaan saat kuitenkin jokaisesta palvelusta erikseen ilmoituksen uuden viestin tullessa. Se näkyy punaisella numeroin 1 jos viestintäsovellukseen on tullut lukematon viesti. Ja mikä parasta, et tarvitse siirtyä selaimesta tai sovelluksesta toiseen kun kaikki löytyvät saman katon alta.

Franz ei ole tietenkään täydellinen vaan yleismaailmallinen viestintäratkaisu. Se ei ole Adium 2.0 tai jokin muu vastaava sovellus, mutta se on lähinnä sellainen mitä voimme odottaa ja toivoa tämän kaltaiselta sovellukselta.

Franz on saatavana macOS:n ja Windowsin lisäksi myös Linuxille. Sen voi ladata täältä.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *