Apple julkisti 5,8 tuumaisen iPhone X:n

Laite- ja ohjelmistovalmistaja Apple esitteli uudessa Apple Parkissa, Steve Jobsin teatterissa iPhone X-älypuhelimen (tai lausutaan iPhone ten), joka mullistaa yhtiön mukaan älypuhelimien tulevaisuuden ja asettaa teknologian polun seuraavalle vuosikymmenelle.

IPhone X ”kymmenen” on 5,8 tuumainen, joka on varustettu Super Retina OLED-näytöllä, resoluutio on 2436 x 1125 ja tarkkuus 458 pikseliä, mukaan lukien HDR-tuki Dolby Vision– ja HDR10-formaatissa sekä tietysti True Tone-teknologiaa. Uuden iPhonen suurimpia uudistuksia lieneen koko etupuolen kattava OLED-näyttö sekä Face ID-kasvojentunnistus, joka parantaa laitteen turvallisuutta.

Face ID toimii TrueDepht-kameran avulla, ja se on helppo ottaa käyttöön. Se heijastaa ja analysoi yli 30 000 näkymätöntä pistettä ja luo niiden pohjalta syvyysmallin kasvoista. Näin käyttäjän kasvoista saadaan tarkempi malli, jota on huomattavasti vaikeampi huijata esimerkiksi käyttäjän kasvoista otetulla valokuvalla. Uuden Face ID:n ansiosta se toimii myös pimeässä ja oppii tunnistamaan käyttäjänsä tyylit, joten kasvojentunnistusta ei tarvitse tehdä uudelleen jos vaikka käyttäjä muuttaisi tyyliään.

iPhone X:n TrueDepht-etukamera on tarkkuudeltaan 7 megapikseliä ja sisältää f/2.2-aukon. iPhone X tukee myös uusia animoituja emojia, tai “Animoji”, puhelimen uuden 3D-tunnistusominaisuuden ansiosta, jolloin käyttäjät voivat luoda omia 3D-animoituja emojia, jotka perustuvat kameran nostamaan kasvojen ilmaisuihin.

Uusi Applen A11 Bionic-siru on myös viritetty täydennetyille todellisuuden kokemuksille käyttäen Applen ARKit-ohjelmistokehystä. iPhone X:ssä grafiikkaohjain on täysin Applen käsialaa. Se sisältää kolme ydintä ja on parhaimmillaan 30 prosenttia A10 Fusion-sirun grafiikkaohjainta nopeampi.

Mukana on myös uudelleen suunnattu, vertikaallisesti suunnattu kaksiuloitteinen TrueDepth 12 megapikselin takakamera, jossa on Quad-LED True Tone-videokamera, joka sisältää kaksi optista kuvanvakajaa. Ohjelmistosta löytyy erillinen muotokuvatila, jossa muotokuvan valaistus antaa käyttäjälle mahdollisuuden vaihtaa syvyysvaikutusta viidellä erilaisella valotustyypillä.

Videokuvausta iPhone X tukee 4K-tarkkuuteen asti aina 60fps:n nopeudella. Hidastusvideot onnistuvat nyt puolestaan 1080p-laadulla ja 240fps:n nopeudella.

Rakenteen osalta iPhone X:ssä on käytetty lasia sekä takana että edessä. Laitetta ympäröi ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko, joka yhdistyy lasisiin pintoihin saumattomasti. iPhone X on roiske- ja pölytiivis. Laite on mitoiltaan 143,6 x 70,9 x 7,7 millimetriä ja painaa 174 grammaa.

iPhone X tukee langatonta latausta, joka toimii Qi-sertifioitujen kolmannen osapuolen latausalustojen kanssa, mukaan lukien Mophie ja Belkin tarjoamat alustat. Applen suunnittelema AirPower -latausalusta on tulossa myyntiin vasta ensi vuoden puolella. AirPower -latausalustalla on mahdollistaa ladata samanaikaisesti jopa kolmea eri laitetta, kuten Apple Watch Series 3, iPhonen X:n sekä AirPods-langattomat kuulokkeet.

Marraskuussa kauppoihin saapuva iPhone X tulee saataville ainoastaan kahdessa eri värissä, joissa molemmissa etuosa on musta. Värivaihtoehtona ovat tähtiharmaa ja hopea.

Katso kattavampi esittely Applen uudesta iPhone X:stä täältä.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.