YouTube-video: Pudotustestissä iPhone 8 Plus

Vasemmalla Apple iPhone 8 Plus ja oikealla Apple iPhone 7 Plus. Kuva TechRax

On jälleen aika laittaa Applen lippulaivan puhelimet pudotustestiin. Youtube-kanavat tarjoaakin mitä erilaisempia testejä älypuhelimien kestävyydestä.

Applen mukaan iPhone 8 ja iPhone 8 Plus-mallissa on käytetty lasi on kestävin koskaan, jota on käytetty älypuhelimessa, mutta eipä se juuri tässä pudotustestissä kovinkaan hyvin päättynyt.

Square Traden tekemässä testissä pudotettiin iPhone 8 ja iPhone 8 Plus sekä vertailun kohteena oli myös Samsung Galaxy Note 8, jonka runkoa ympäröi myös lasi.

Molemmat iPhone 8 -malleista ja Galaxy S8 murskaantui lähes kokonaan jokaisessa tehdyssä pudotustestissä, kun korkeutta oli vajaa kaksi metriä. Jokainen testi on suoritettu samalla laitteella.

Lopulta Square Trade antoi iPhone 8:lle pisteitä 67, iPhone 8 Plussalle 74 ja Galaxy Note 8, jonks rikkoutumispiste oli suurempi, eli noin 80. Testin mukaan suurimman vaurion sai Galaxy Note 8, joka sai niin pahan kolauksen, että toimivuutta ei voitu enää taata, mutta vastaavasti iPhone 8 ja iPhone 8 Plus pysyivät käyttökelpoisina rikkoutuneesta lasista huolimatta.

Youtube-kanavalla tehdystä testistä teki nimimerkillä JerryRigEverything, jossa tällä kertaa vain iPhone 8 pudotettiin. Puhelin selviytyi polven korkeudesta ja se oli toimintakykyinen heti vielä pudotuksen jälkeenkin koska puhelin tippui alumiinirunko edellä, mutta lasi rikkoontui toisen korkean pudotuksen jälkeen.

Toinen pudotustesti, jonka teki Youtube-kanava TechRax ,jonka kynsiin oli tartunnut tällä kertaa Applen iPhone 8 Plus ja iPhone 7 Plus. Uusi iPhone 8 Plus rikkoutui jo heti ensimmäisen testin aikana, mutta iPhone 7 Plus putosi selälleen ja selviytyi alumiinirungon ansiosta.

Uusissa Applen iPhone 8-malleissa käytettävä lasi on siis paljon alttiimpi särkymään kuin viime vuoden iPhone-mallit. Vaikka iPhone 8 ja iPhone 8 Plussan molemmilla puolilla on nyt lasia, näytöllä ja rungolla korjauskustannukset eri osilla on eri hintaiset ja se voi olla hyvinkin kallista.

Apple on tänä vuonna nostanut todennäköisesti juuri tämän takia AppleCare + hintojaan, esimerkiksi iPhone 8:lle maksaa noin 109 euroa (129 dollaria) ja iPhone 8 Plussalle noin 126 euroa (149 dollaria). AppleCare + kattaa kaksi vahinkoa.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *