Huhuja Applen seuraavasta iPhone X Plus-mallista

Huhuja Kiinan maaperältä. Applen uutta ja kalleinta iPhone X-malli ei ole vielä päätynyt kuluttajien käsiin, mutta Apple on jo kiinnostunut valmistamaan uusia laitteita suuremmalla näytöllä.

The Korea Harold raportoi elokuun lopulla, että Apple aikoo julkaista ensi vuonna uusia iPhone-malleja, joissa on 5,85 -ja 6,46 tuumaiset OLED-näytöt, joista jälkimmäinen saattaa tulla nimetyksi iPhone X Plus. huhujen lisäksi, uusi nestekidenäyttö saattaa sisältää jo kuuden tuuman iPhonessa. 

Raporttien mukaan Applen pääkonttorilla Cupertinossa oletetaan, että jatkuva kysyntä suuremmista ”tablet”-tyyppisestä älypuhelimista kuluttajien keskuudessa on kasvanut. Lisäksi myös tekniset ominaisuudet on kehittynyt, jotka mahdollistaa myös puhelimien kotipainikkeen poistamisen.

Toukokuussa The Korea Harold raportoi The Bellin kautta, että Samsung on ostamassa 180 miljoonan edestä OLED-paneeleita Applen seuraaviin iPhone-malleihin. Samsung ja Apple ovat äskettäin kirjoittaneet sopimuksen yleisistä ehdoista, kuten näyttöjen koosta.

Applen iPhone viimeisin läpimurto tapahtui oikeastaan vuonna 2014, kun yhtiö julkaisi suosituksi tulleen iPhone 6 ja iPhone 6 Plussan. Kyseinen muoto vietiin loppuun julkistamalla vuonna 2015 iPhone 6s ja iPhone 6s Plus, jonka jälkeen kehitys jatkui aina viime vuonna tulleisiin iPhone 7 ja iPhone 7 Plus-malleihin, jotka saivat paremman kameran, että antennilinjojen ja perinteisen kuulokeliitännän poistamisen. Applen historiaa tarkastellen ja uudelleensuunnittelun tuloksena iPhone X Plussan odotetaan säilyttävän saman ulkonäön kuin iPhone X.

Applen päätös siirtyä suurempiin näyttöihin voi johtua aika pitkälti kilpailla Samsungin kanssa. Kuten esimerkiksi Samsungin Galaxy Note 8 ”tabletti”-tyyppistä laitetta on jo vertailtu Applen iPhone 8 Plussan ensisijaiseksi kilpailijaksi. Äskettäin julkaistussa DxOMark vertailukokeessa Samsungin älypuhelinta nimitettiin ”uusi yhteinen älypuhelimen johtaja, joka on kuvanlaadultaan yhtä hyvä kuin Apple iPhone 8 Plus.”

Jos raportit pitävät paikkansa, Applen seuraava 6,46 tuumainen iPhone X Plus ylittäisi helposti Galaxy Note 8:n, vaikka Samsung valmistaakin näytöt.

Applen kehittelemä A11 Bionic-järjestelmäpiiri, joka löytyy iPhone 8 ja iPhone 8 Plussassa sekä tulevassa iPhone X:ssä. Kerrotaan, että iPhone X Plussan RAM-muistin kapasiteettiä lisättäisiin 6 gigatavuun Galaxy Note 8:n voittamiseksi, mutta tuskin tätä tapahtuu, uutisoi iDropNews.

Oletetaan, että Applen iPhone X Plus julkaistaan vuonna 2018, mutta tarkkaa päivämäärä tai hintaa ei virallisesti tiedetä. Lähtöhinnaksi on veikattu 1099 dollaria.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *