KGI raportti: Applen uusiin iPad Pro-malleihin tulossa kasvojentunnistus?

Luotettavasta lähteestä kotoisin tietoa ja lähes aina oikeassa KGI Securitiesin analyytikko Ming Chi-Kuo on ennustanut, että tulevan iPhone X:n pohjalta on lähdetty rakentamaan myös uutta iPad Pro-mallia. Kuo odottaa että True Depth-kamerajärjestelmä, joka mahdollistaa FaceID-kasvojentunnistus on seuraavassa iPad Pro-mallissa.

Analyytikon arvelee, että True Depth-kamera on kiinnitetty ainoastaan kalleimpiin iPad Pro-malleihin eikä edullisempiin. Tämä voi olla tosin tottakin, sillä 10,5 tuuman ja 12,9 tuuman Pro-mallit ovat iPad-perheen lippulaivamalli, jonka erottaa esimerkiksi Apple Pencil ja Smart Connector-tekniikka.

Raportin mukaan on vielä epäselvää mitä tapahtuu kotipainikkeelle ja sormenjälkilukijalle. Onko esimerkiksi rakenteeseen tulossa uusia muutoksia kuten näytön koon suurentaminen. Kuo toteaa, että osa tavoitteesta on yhdistää iPadin ja iPhone X:n käyttökokemukset.

Raportin mukaan True Depth-kamera on saatavilla sekä iPhonessa että iPadissa, mutta se odottaa kehittäjien hyväksymistä. Kosketusnäyttö siirtyy sovelluksista automaattisesti kasvojentunnistukseen, ja lisäksi kamera mahdollistaa myös uuden  syvyys ominaisuuden.

Ming Chi-Kuo viittaa vuoden 2018 iPad-malleihin, mutta päivitettyjä malleja saadaan vielä kuitenkin odotella koska nykyiset malli tulivat markkinoille vasta kesäkuussa. Kasvojentunnistuksen osalta odotetaan, että Applen uusi biometrinen suojausominaisuus testataan ensiksi.

Yhtiön uusi iPhone X on ennakkotilattavissa 27.lokakuuta ja myymälöihin vasta 3.marraskuuta. iPhone X:n kysyntä olevan äärimmäisen rajoitettu.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *