Näin paljon iPhone on muuttunut 10 vuodessa

Uutistoimisto Bloomberg on tehnyt yhteistyötä tunnetun iFixitin kanssa. iFixit on yritys, joka purkaa lähes kaikki uusimmat Applen tuotteet palasiksi esitellen mitä Applen laitteet sisältää. Nyt yhteistyön merkeissä Bloomberg ja iFixit esittelevät miten iPhone on muuttunut kymmenessä vuodessa.

Alkuperäinen iPhone vasemmalla ja oikealla upouusi iPhone 8. Lähde: Bloomberg

Vasemmalla ylhäällä on alkuperäinen iPhone, joka on varustettu suurikokoisella 1400 milliampeerin lithium akulla. Apple onkin kertonut, että sen virta riittää puheaikaa jopa kahdeksaksi tunniksi, kuusi tuntia verkkoselailuun, seitsemän tuntia videontoistoa tai 24 tuntia äänentoistoa.

Vasemmassa yläkulmassa on 2 megapikselin takakamera, joka ei sisällä LED-salamaa. Lisäksi kuvat ovat hyvin epäselviä, eivätkä ne vain yksiselitteisesti ole nykypäivän standardin mukaisia.

Vaikka suojaus kattaa monet muut näistä komponenteista on alkuperäisen iPhone varustettu 4 gigatavun, 8 gigatavun tai 16 gigatavun tallennustilalla, yhden ytimen ARM11-prosessori, joka on alaspäin 412 megahertsiä, vain 128 megatavua RAM-muistia ja PowerVR MBX Lite-grafiikkaprosessori. Lisäksi se sisältää Bluetooth 2.0 ja 802.11b / g Wi-Fi-sirut.

Alkuperäinen iPhone tukee ainoastaan EDGE-verkkoja, jotain yleensä kutsutaan 2G-verkoksi. Teknologia on jo niin vanhaa, että Yhdysvalloissa toimiva AT&T matkapuhelinoperaattori ei käytä enää kyseistä verkkoa.

Alkuperäisessä iPhonessa on muun muassa 3,5 tuuman näyttö, joka on 320 x 480 pikseliä, mekaaninen Koti-painike ja hyvin syvälle upotettu 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, joka ei ole ihan helpoimmasta päästä käyttää. Laitteen iPod-tyyppisestä 30 nastaisesta liitännästä seurasi päivityksiä vuonna 2012, jolloin Apple otti Lightning-liitännän käyttöön.

Vertailun vuoksi otettiin iPhone 8, jossa on pitkä ja hyvin kapea akku, jonka kapasiteetti on 1812 milliampeeria, 12 megapikselin kamera, 256 gigatavun tallennuskapasiteetti, 2 gigatavun RAM-muistia, 6 ytimen A11 Fusion-siru, Bluetooth 5.0, 802.11a/c Wi-Fi ja LTE Advanced. Siinä on Lightning-liitäntä, Koti-nappi, mutta ei perinteistä 3,5 mm kuulokeliitäntää.

Alkuperäisen iPhonen sisäpuoli on näyttänyt samanlaiselta kuin iPhone 5, kun taas iPhone 3GS on jo muuttunut erilaiseksi.

Vasemmalla iPhone 3G ja oikealla iPhone 3GS. Lähde: Bloomberg

Vaikka olemme saaneet nähdä vuosien varrella iFixitin tekemät hajontakuvat eri iPhone-malleista. Bloombergin kirjoittamassa artikkelista selviää kuitenkin tarkemmin ja paremmilla kuvilla.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *