Apple Pay otetaan käyttöön ensi viikolla Ruotsissa

Ruotsalaisella MacPro-verkkosivustolla väitetään, että Apple Pay olisi jo tulossa ensi viikolla Ruotsiin.

Kerrotaan, että Ruotsissa Nordea on ensimmäinen niistä pankeista, joka tukee uutta maksutapaa, eli Apple Pay:ta. Uudistuksesta kerrotaan tiedotustilaisuudessa 24 lokakuuta. Verkkosivulla ei kerrota lähteistä eikä tästä löydy muutakaan lisätietoa uudesta maksutavan käyttöönotosta, mutta huhujen mukaan tästä on olemassa jonkinlaisia raportteja.

Raportin kerrotaan tulleen sen jälkeen kun Eddy Cue lupasi, että Apple Pay tulee myös Intiaan, mutta yhtiö ei vaan kertonut tarkemmin että milloin. Nordea on suuri pankki, joka löytyy Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta. Yhtiöllä on yli 11 miljoonaa asiakasta eri puolilla Pohjoismaata ja Balttian maita.

Ruotsi on yksi kehittyneimmistä maista ainakin mobiilimaksujen osalta. Tilastojen mukaan yli kolme neljäsosaa väestöstä käytti viime vuonna matkapuhelinverkkojen sovelluksia. Ruotsia on myös kuvailtu yhdeksi maailman suurimmista maista jossa käytetään käteisen sijasta mobiilimaksamista. Vain 20 prosenttia liiketoimista sisältää käteistä, ja yli puolet pankin sivuliikkeistä ei käsittele laisinkaan rahaa tai hyväksy käteismaksuja.

Tuleeko Apple Pay Suomeen vielä tämän vuoden lopussa, kerro meille kommenteissa!

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *