Apple Pay tulee vihdoin Suomeen

Apple Pay lähimaksupalvelu on laajentumassa myös Suomeen.

Tiistaina 17.10 julkaistussa OmenaBlogin artikkelissa oli iloisia uutisia Apple Pay:n saapumisesta myös Suomeen. Ruotsalainen uutissivusto Macpron kertoo kuulleensa useista nimettömistä lähteistä, että Apple olisi laajentamassa maksupalvelunsa ensi viikolla Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan.

Apple työskentelee Ruotsissa Nordean kanssa, jonka päätoimipaikka on Ruotsi. Macpro ei osannut sanoa tarkemmin mitkä pankit tai pankki Suomessa tai Tanskassa aloittavat yhteistyön Applen kanssa. Macpron mukaan tiistaina 24. lokakuuta Apple pitää Nordean kanssa julkistustilaisuuden. 

Alunperin uskottiin, että iOS 11-päivitys mahdollistaa myös Apple Payn tulevan Suomeen jo elokuussa muiden maiden kanssa.

Applen markkinoille tuleva mobiilisovellus mahdollistaa lähimaksamisen suoraan iPhonella ja Apple Watchilla, joissa on maksamiseen tarvittava NFC-siru. 

Apple Pay täyttää melkoisen aukon lähimaksupalveluissa. Tähän mennessä lähimaksaminen NFC-maksupäätteillä on onnistunut ainostaan Android-puhelimilla, sillä Apple ei ole halunnut avata rajapintaansa muille yrityksille ja pankeille. Viime vuonna neljäsosa Suomessa myydyistä puhelimista oli iPhoneja.

Ohjelmistotalo Solinorin liiketoimintajohtajan Sami Karhusen mukaan Suomi ja Pohjoismaat ovat hyvä kohde Apple Paylle.

1 kommentti

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *