Arvostelussa Apple AirPods-langattomat kuulokkeet

Apple AirPods-kuulokkeet ovat pienessä pakkauksessa.

Applen AirPods-kuulokkeet on pyritty tekemään käyttäjäystävälliseksi vaikka nämä pienet langattomat kuulokkeet pitävät sisällään kehittynyttä teknologiaa. Näiden uusien kuulokkeiden moottorina toimiin Applen kehittelemä W1-erikoissiru, joka pitää huolen kaikista sen toiminnoista, näyttää akunkeston sekä takaa joka kerta vakaan yhteyden Bluetoothin avulla esimerkiksi Mac-tietokoneissa. Tämä myös tarkoittaa sitä, että ei tarvitse olla vain iOS-käyttäjä, joten se toimii myös hyvin Android-puhelimien kanssa.

AirPodsit ovat tuttuun tapaan tyylikkästi pakattu. Kotelo muistuttaa hammaslankakoteloa.

Kun avaat ensimmäistä kertaa pakkauksen, näet pienen lähes pyöreän valkoisen ”kotelon”, joka muistuttaa aika pitkälti hammaslankapakkausta. Tämä on AirPodsien koti, eli latauspaikka, sillä kuulokkeet viettävät siellä suurimman osan ajastaan. Itse asiassa AirPodsit pariutuvat salamannopeasti kaikkien Apple-laitteiden kanssa, jotka on yhdistetty iCloudiin ja toimivat vakaasti Apple Watch-kellosta Mac-tietokoneisiin.

AirPods-kuulokkeet tarjoavat käyttäjälleen jopa 5 tuntia yhtäjakoista kuunteluaikaa, mutta kotelon ansiosta musiikkia voi kuunnella jopa 24 tuntia ilman lataamista. Applen mukaan lyhyt 15 minuutin pikalataus antaa kolme tuntia kuunteluaikaa.

AirPodsit säilytetään sen omassa kotelossa jossa ne latautuvat. Vihreä ilmoitusväri ilmoittaa, että kuulokkeet ovat ladattu

Applen AirPods-kuulokkeista löytyy yllättävän paljon tekniikkaa. Molemmista löytyy muun muassa infrapunasensorit, jotka osaavat tunnistaa milloin kuulokkeet ovat käyttäjän korvassa tai pois käytöstä. Ottamalla toisen kuulokkeen korvasta pysäyttää äänentoiston, joka tekee kuulokkeista yksinkertaisen monipuolisen.

AirPodsit sisältävät useita kiihtyvyysantureita, jotka auttavat tunnistamaan missä ”tilassa” kuulokkeet ovat, joten näin kuulokkeet osaavat optimoida akunkeston. Siri aktivoituu kaksoisnapauttamalla, kun haluat säätää äänenvoimakkuutta, vaihtaa kappaletta, soittaa puhelun tai vaikka saada reittiohjeita.

AirPodsit saapuvat myyntiin lokakuun lopussa. Niiden hinta on varsin suolainen, sillä rahaa tiskiin käyttäjä saa takoa 179 euron verran saadakseen itselleen Applen uudet kuulokkeet. Toisaalta, kun hintaa lasketaan mukaan laiturina toimiva kovakantinen kotelo ei hinta kuulosta enää niin mahdottomalta.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.