Mitä uusia laitteita tai tuotteita odotamme Applelta vuonna 2018?

Applelle vuosi 2017 oli loistava, mutta se mitä tänä vuonna on tulossa, sitä emme tiedä. Yhtiö paljasti juuri ennen vuoden vaihtumista esimerkiksi uuden ammattilaisille suunnatun iMac Pro -pöytätietokoneen, Apple TV 4K ja Apple Pay Cash-ominaisuuden.

Huhujen mukaan myös iPad Pro, joka voisi todennäköisesti saada iPhone X:stä tutun Face ID -tunnistuksen. Tänä vuonna on mahdollista, että Apple julkaisee vielä jossain vaiheessa myös AirPower -langattoman latausmaton. Näiden lisäksi voimme odottaa, että tulossa on uusia käyttöjärjestelmäpäivityksiä, ehkä uusi Apple Watch-malli sekä päivitetty Mac Pro.

Apple – HomePod -älykaiutin

Applen suunnittelema HomePod on ensimmäinen Wi-Fi-yhteydellä toimiva langaton älykäs kaiutin, joka kilpailee Amazon Echo ja Google Homen kanssa. Kaiutin piti alunperin tulla markkinoille viime vuoden joulukuussa, mutta Apple viivästytti sen julkistamista, joten sen tulo siirtyi vuodelle 2018.

Apple on panostanut paljon äänenlaatuun HomePod -kaiuttimessa. Kaiuttimesta löytyy seitsemän erilaista diskanttiryhmää, jokaisella on oma ohjain ja 4 tuuman ylöspäin suutautuva bassokaiutin, lisäksi se tarjoaa terävää ja vääristämätöntä ääntä. Applen A8-siru lisää tietoisuutta, joten kaiutin osaa analysoida huonetta ja säätää ääntä sen mukaisesti.

HomePodissa Siri on integroitu kaiuttimessa, joka toimii erinomaisesti Apple Music -palvelun tilaajille. Kuuden eri mikrofonin avulla HomePod pystyy havaitsemaan Siri-komentoja mistä tahansa huoneesta, joten Siriä voidaan hyödyntää samalla tavalla kuin iOS-laitteissa.

Tarkkaa julkaisupäivää ei ole vielä tiedossa, mutta se tulee luultavasti vuoden 2018 alkukuukausina. HomePod hinta on noin 349 dollaria.

Kolme uutta iPhonea – syyskuu 2018

Apple esitteli kolme uutta iPhone-mallia vuoden 2017 lopussa, kuten iPhone 8 ja iPhone 8 Plus ja iPhone X. Uusimpien huhujen mukaan Appelta luultavasti tulee jälleen kolme uutta iPhonea vuonna 2018.

Ensimmäinen iPhone, jonka odotamme on iPhone X:stä hieman suurempi malli joka olisi 5.8 tuumaa ja on varustettu OLED -näyttöpaneelilla. Huhujen mukaan myös samasta mallista olisi tulossa 6,5 tuumainen, mikä voisi tarkoittaa iPhone X Plus -mallia.

Näiden kahden OLED-näyttöisten iPhone-mallien lisäksi Applelta kerrotaan, että yhtiö voisi julkaista vielä edullisemman 6,1 tuumaisen LCD-näytöllä olevan mallin. Lähtöhinta edullisemmalla mallilla on arveltu 649 – 749 dollarin välimaastoon ainakin Yhdysvalloissa.

Tunnetun KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan kaikilla kolmella mallilla on reunasta reunaa ylettyvä näyttö, Face ID ja TrueDepth-kamerajärjestelmä, joka tarkoittaa sekä perinteisen Kotinäppäin, että Touch ID:n sormenjälkitunnistuksen loppua uusissa iPhone-malleissa.

Kuo arvelee, että 5,8 tuumainen on 458 pikseliä tuumaa kohden, joka on yhtäkuin 1125 x 2436 resoluution, eli sama kuin iPhone X:ssä, kun taas suurempi 6,5 tuumainen  OLED-malli tarjoaa 480 x 500 pikseliä tuumaa kohden. LCD-malli, josta mainittiin on näistä edullisin laite jossa on LCD-näyttö 300 x 320 pikseliä kohden.

Analyytikon ennusteen on yleensä paikkansa pitäviä, hän nimittäin uskoo, että Applelta on tulossa kolme uutta iPhonea tänä vuonna.

Täysin varmaa ei ole mitä muita uusia tai parannuksia näemme uusissa iPhone-malleissa, ainakin Face ID, reunasta reunaan ylettyvä näyttö ja todennäköisesti tulossa on nopeampi prosessori joka takaa sen, että Apple voi käyttää parannettua akku tekniikkaa mikä taas pidentää akunkestoa. Lisäksi LTE-modeemit saavat parannusta, joka mahdollistaa nopeammat yhteydet.

Kaikki uudet iPhonet tulevat todennäköisesti samanlaisella rakenteeltaan kuin iPhone X, joka tukee langatonta latausta lasisen elementin johdosta.

Tulevien puhelinten nimeämistä on vain arveltu, mutta kukaan ei tiedä mikä loppujen lopuksi mitkä nimet vuoden 2018 mallien iPhonet saa. Voi olla, että Apple nimeää ne esimerkiksi iPhone XI ja iPhone X Plus-malliksi.

iPad Pro – syyskuu 2018?

Applen iPhone X:stä tuttu Face ID on otettu hyvin vastaan käyttäjien keskuudessa ja huhujen mukaan Apple tulee luultavasti käyttämään myös lisälaitteissa, mukaan lukien iPad Pro.

Uutistoimiston Bloombergin mukaan vuoden 2018 iPad Pro saa varmasti monia tuttuja ominaisuuksia iPhone X:stä, kuten ohuemmat kehykset, Koti-painike ja Face ID, jotka toimivat saman TrueDepth -kamerajärjestelmän kautta.

Uuteen iPad Prohon huhutaan myös nopeampaa prosessoria ja mukautettua Applen sisäänrakennettua näytönohjainta, mutta OLED-näyttöä ei sille odoteta. Apple jatkaa LCD-näytön käyttämistä täysin teknisten ja taloudellisten rajoitteiden vuoksi.

Ei ole tietoa tai mitään huhuja siitä kuinka suuria malleja tullaan julkaisemaan, mutta Apple pitää luultavasti kiinni 10,5 tuuman malleista. Myöskään suuremmassa 12,9 tuumaisessa iPad Prossa, jossa on myös ohuempi rakenne ei ole näkyvissä Koti-painiketta, mutta huhujen mukaan että kaikki vuoden 2018 iPad Pro-mallit sisältävät Face ID:n ja TrueDepth-kameran.

Apple saattaa päivittää vielä lisälaitteista nykyisen Apple Pencil, eli kynän, mutta mitä parannuksia se saa, ei vielä tiedetä.

Edullisempi iPad – vuonna 2018?

Apple esitteli vuonna 2017 5.sukupolven 9,7 tuumaisen iPadin, jonka alhaisin hinta oli noin 329 dollaria, joka on siis varustettu 32 gigabitin tallennustilalla. Vaikka nyt iPad ei ole yhtä ohut kuin iPad Pro jotkin tietyt ominaisuudet puuttuvat kokonaan, kuten Apple Pencil -tuki ja ProMotion-näyttötekniikka sekä iPadilla A9-prosessori.

Huhujen mukaan Apple pystyy mahdollisesti tuomaan markkinoille edullisemman iPadin, jonka hintalapuksi lyödään 259 dollaria. Näin ollen Apple pysyy kilpailussa mukana edullisempien mallien ansiosta, uutisoi DigiTimes.

Apple Watch -sarjan 4 malli – syyskuu 2018?

Applen on päivittänyt kellojaan vuosittain, joten voimme odottaa että näemme vielä neljännen sukupolven mallin vuonna 2018. Tieto näistä ilmaantui syyskuussa julkistettavien iPhonien rinnalla kahden viimeisen vuoden aikana, ja Apple todennäköisesti jatkaa samanlaisella aikataululla myös näiden osalta.

Ensimmäisen sukupolven Apple Watch kun julkistettiin vuonna 2015, ei Apple Watch ei tuonut mitään uutta, mutta vuonna 2018 voisi olla se vuosi jolloin Apple tuo markkinoille uudenlaisen Apple Watch-mallin.

Huhujen mukaan Apple saattaa käyttää mikro-LED-näyttöjä vuoden 2018 Apple Watch-malleissa, mikä mahdollistaisi ohuemman, kevyemmän näytön että parannetun värisävyn ja kirkkauden. Lisäksi Apple on testannut EKG-toimintoja, mutta se edellyttää että käyttäjien pitää asettaa kummatkin sormet kellon molemmille puolille synkronoitakseen sydämen sähköisen aktiivisuuden tunnistamaan toimintoja, mutta ei ole tarkkaa tietoa kerkiääkö tämä ominaisuus vielä tuleviin kelloihin.

AirPower -latausmatto

Applen uudet älypuhelimet iPhone 8-, iPhone 8 Plus -ja iPhone X tulevat jo Qi-pohjaista induktiivista latausta, jolloin niitä voidaan käyttää Qi-sertifioitujen laturien kanssa. Markkinoilta ei löydy vielä Applen suunnittelemaa laturia, mutta kuten yhtiö ilmoitti syyskuussa lisälaitteesta.

Applen langaton latauslaite on nimeltään AirPower, jonka tarkoituksena on ladata Apple Watch, AirPods ja iPhone X, iPhone 8 tai iPhone 8 Plus samanaikaisesti. Se toimii kolmen uuden iPhonen, Apple Watch Series 3: n ja AirPodsin kanssa uudella induktiivisella latauslaitteella, joka varmasti toimii.

Apple ei ole vielä toistaiseksi ilmoittanut julkaisupäivää tai hintaa, mutta sen odotetaan maksavan noin 199 dollaria.

Seuraavan sukupolven AirPods

Apple esitteli syyskuussa toisen sukupolven AirPods-mallin, joka luultavasti vuonna 2018 AirPowerin ohella, joka on suunniteltu siten, että AirPods voidaan ladata langattomasti.

Tämän induktiivisen lataustilan lisäksi Apple kertoo aikovansa päivittää AirPodsit. Kuitenkaan ei vielä tiedetä tarkkaan mitä uusia parannuksia voitaisiin nähdä seuraavissa AirPodseissa, mutta todennäköisesti voi olla pienempi komponentti, jonka tunnettu KGI Secutiesin analyytikko Ming-Chi Kuo kertoi.

Uusien AirPodsien Bluetooth-yhteyttä tullaan parantamaan, W1-siru päivitettään ja uudet värivaihtoehdot ovat kaikki uusia mahdollisia ominaisuuksia, mutta mitään ei ole vielä vahvistettu.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *