Vinkki: Kuinka tarkistaa, onko iPhone uusi vai kunnostettu

Applen iPhone on yksi kalleimmista markkinoilla olevista älypuhelimista, sillä Applen lippulaivan älypuhelin iPhone X:n hintalapussa on yli tuhat euroa. Joillekin käyttäjille iPhone on aivan ylihintainen älypuhelin. Toisille taas hinta vastaa laatua, joka kestää useita vuosia. 

Jos sinulla on esimerkiksi vanhempi iPhone 4 tai ehkä iPhone 3, joka on vieläkin toiminnassa ja pidät sitä vaikka varapuhelimena. On todennäköistä, että se käynnistyy ja toimii nyt lähes täydellisesti. Pidät iPhonea kuitenkin iästä huolimatta luotettavana laitteena, joten se on aika hyvä syy ostaa iPhone, mutta jos saat esimerkiksi uudemman, edullisemman tai kunnostetun puhelimen. Näin voit tarkistaa, onko iPhone ihan uusi vai kunnostettu.

iPhonen mallinumero on se, mikä antaa tarkemmat tiedot, onko iPhone uusi vai kunnostettu. Voit tarkistaa myös tämän asetuksista, iOS -käyttöjärjestelmässä.

Alkuperäinen pakkaus

Jos olet äskettäin ostanut iPhonen ja etkä ole vielä sitä avannut, käännä pakkaus ja katso pohjasta. Näet puhelimen tekniset tiedot, mukaan lukien IMEI-numeron. Se mikä sinun pitää etsiä on mallinumero. Sen pitäisi näkyä iPhone-mallinimen vieressä.

iOS tarkistus

Jos olet kuitenkin avannut pakkauksen tai sinulla ei sitä enää ole, voit tarkistaa onko iPhone uusi vai kunnostettu. Avaa ASETUKSET-> YLEINEN ->Tietoja. Etsi mallinumero täältä.

Uusi vs kunnostettu malli

Uusien iPhone-mallinumero alkaa M-kirjaimella. Kunnostettu iPhone -mallinumero alkaa kirjaimella F. Harvemmin mallin numero saattaa jopa alkaa kirjaimella N, joka on korvaava laite.

Voit saada kunnostetun puhelimen, joko kolmannen osapuolen myyjien kautta tai sitten suoraan Applelta. Kunnostettu puhelin maksaa vähemmän, mutta jos ostat sen Applelta, se tulee samanlaisella takuulla kuin ihan uusi iPhone. Jos maksat puhelimesta saman hinnan kuin uudesta, sinun kannattaa hakea hyvitystä tai korvausta. Tämä tapahtuu todennäköisesti vain, jos ostat laitteen luotetuilta jälleenmyyjiltä. Apple ei todellakaan tee näin, vaan korjaa sen jos on mahdollista.

Apple on myynyt kunnostettuja iPhoneja jo jonkin aikaa. Viime vuonna se mahdollisti käyttäjien voivan tilata kunnostetun iPhonen esimeriksi Applen verkkokaupasta. Ne eivät ole viallisia laitteta, ne ovat yhtä luotettavia kuin mikä tahansa Applen laite, sillä jokainen kunnostetun laitteen Apple tarkistaa ja ne käyvät hyvin tarkan huoltoprosessin.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *