Applen Mac-tietokoneiden kysyntä kasvussa

Applen Mac-tietokoneiden kysyntä on kasvanut 7,3 prosenttia neljännellä vuosineljänneksellä viime vuodesta, uutisoi IDC. Apple ylitti merkittävästi PC-markkinat, jotka kasvoi vain 0,7 prosenttia.

Kasvun myötä yhtiön markkinaosuus kasvoi 7,7 prosentista vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä 8,2 prosenttiin, viime vuoden vastaavan neljännekseen verrattuna.

IDC:n mukaan PC-markkinoiden kasvuun on vaikuttanut suurelta osin yrityksen kysyntä, joihin ei kuluttajien ostot vaikuttaneet. Suurin kasvu oli Euroopassa, Lähi-Idässä sekä Aasiassa.

Yhtiö totesi, että Yhdysvaltojen PC-markkinat pysyivät kilpailussa mukana mobiililaitteiden ansiosta.

Suurin osa PC:n valmistajista, kuten Hewlett Packard johtaa 23,5 prosentilla. Kolmanneksi Dell on säilyttänyt oman 15,7 prosentin markkinaosuuden. ASUS ja Acer tulevat viidentenä 6,4 prosentilla.

Vuoden 2017 aikana Applen markkinaosuus kasvoi 5,9 prosenttia 7,1 prosentista 7,6 prosenttiin. Vain HP pystyi vastaamaan tähän nousuun, joka nousi 8,2 prosentista jopa 22,7 prosenttiin.

Applen iPhone 8 Plussan ja Samsung Galaxy Note 8 älypuhelimet ovat niin suuria ja tehokkaita, että ne pystyvät käsittelemään monia tehtäviä lähes tietokoneiden tapaan. Applen iPad-laitteet ovat  sittemmin tullut entistä Mac-tietokoneiden tasolle, joka lähinnä johtuu monista parannuksista, prosessorin päivityksistä ja suuremmista näytöistä.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *