Mitä uusia laitteita tai tuotteita odotamme Applelta vuonna 2018? OSA 2

Applelle vuosi 2017 oli loistava, mutta se mitä tänä vuonna on tulossa, sitä emme tiedä. Yhtiö paljasti juuri ennen vuoden vaihtumista esimerkiksi uuden ammattilaisille suunnatun iMac Pro -pöytätietokoneen, Apple TV 4K ja Apple Pay Cash-ominaisuuden. Lue myös ensimmäinen osa artikkelista, jossa kävimme läpi seuraavia laitteita kuin, HomePod, kolme uutta iPhonea, iPad Pro, edullisempi iPad, Apple Watch Series 4-malli, AirPower ja AirPods 2.

iMac ja iMac Pro

Apple päivittää iMacin vuosittain, joten voimme nähdä todennäköisesti päivitetyt 21,5 -ja 27 tuumaiset varustettuna Intelin 8. sukupolven Coffee Lake- sirulla. Uuden sirun ansiosta tietokoneisiin pitäisi tulla nopeusparannuksia, sillä Intel kertoo, että ne ovat jopa 32 prosenttia nopeampia kuin edellisen sukupolven sirut.

Vuodesta 2012 iMac ei ole nähnyt kovin suuria muutoksia, mutta ei vielä varmaa onko mitä parannuksia tulossa laitteiston sisälle.

Applen iMac Pro, se on aivan uusi laite, joka tuli markkinoille vasta joulukuussa 2017, joten vielä ei ole tarkempaa tietoa tuleeko iMac Prosta päivitetty versio. Apple ei ole ainakaan aiemmin vuosittain päivittynyt Pro-mallejaan.

MacBook Pro

Applen kannettavistatietokoneista MacBook Pro on yleensä päivitetty vuosittain, eikä vuosi 2018 ole varmasti poikkeus. Seuraavan sukupolven versioon on odotettavissa Kaby Lake Refresh– järjestelmäpiiri ja ehkä jotain muita pieniä parannuksia, johon sisältyy nopeampaa RAM-muistia ja SSD-asema.

KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo totesi vuonna 2017, että Apple olisi  julkaissut MacBook Pro-mallista 32 gigatavun muistilla, joka olisi suunnattu pääosin ammattilaisille, mutta se ei toteutunut.

MacBook

Apple päivittää vuosittain myös toista laitettaan MacBook- mallia. Tämän vuoden päivitys tuo todennäköisesti 8. sukupolven Kaby Lake Refresh -järjestelmäpiirillä varustetun mallin sen tehokkuuden parantamiseksi. Sisäiset parannukset ovat varmasti odotettavissa, mutta ulkoista muotoa tuskin muutetaan, koska MacBook on vasta kaksi vuotta vanha laite.

Uudet ohjelmistopäivitykset

Applelta tuli viime vuonna tiuhaan tahtiin uusia iOS-päivityksiä, eikä vuosi 2018 ole poikkeus. Tänä vuonna odotetaan iOS 12, macOS High Sierra 10.14, watchOS 5 ja tvOS 12.

Apple esittelee todennäköisesti uusia ohjelmistopäivityksiä vasta kesäkuussa pidettävän maailmanlaajuisen kehittäjien konferenssin. Tuttuun tapaan WWDC:n konferenssin jälkeen beta-versiot on taas jaossa ensimmäisenä kehittäjille, jonka jälkeen ne ovat ladattavissa julkisille beta-testaajille.

Oikeastaan ei ole minkäänlaista tietoa mitä uutta yhtiö keksii seuraavaan iOS 12-versioon, macOS 10.14:ssa, watchOS 5:ssa ja tvOS 12:ssa, mutta uutistoimisto Bloomberg on ehdottanut, että Apple työskentelee yleispalvelun sovelluratkaisulla, jonka avulla kehittäjät voivat luoda sovelluksia, jotka toimivat yhtäaikaa iPhonessa, iPadissa ja Macissa. Tällä hetkellä kehittäjien on kehitettävä erikseen iOS -ja macOS-sovelluksia.

Yhdistetty sovellusjärjestelmä merkitsisi, että kehittäjät voivat luoda iPadille, iPhonelle, Macille, Apple Watchille ja Apple TV:lle ajavan sovelluksen pienemmällä vaivalla, koska tällä hetkellä iOS-sovelluksia voidaan jo käyttää hyödyksi Apple Watchissa ja Apple TV:ssä.

Mahdollisesti Apple on tätä jo suunnitellut alustavasti ja tuovansa muutokset iOS 12:seen ja macOS 10.14:seen.

Mac mini

Applen pientä pöytäkonetta Mac miniä ei ole päivitetty siten vuoden 2014 jälkeen. Tästä ei ole mitään tietoa mitä Apple aikoo tälle tehdä, mutta lokakuussa 2017 Apple toimitusjohtaja Tim Cook kertoi, että Apple suunnittelee, että Mac mini on nyt ja aina Applen Mac -tuotevalikoimassa.

On mahdollista, että vuonna 2018 myös tämä pieni pöytäkone uudistetaan ja päivitetään. Jos Applen suunnitelmissa on säilyttää Mac mini, uusi päivitetty versio voi tulla todennäköisesti vasta kesäkuussa tai syyskuussa, ja uusi Mac mini voisi sisältää 8. sukupolven Intelin Kaby Lake -prosessori ja Thunderbolt 3-tuki.

Uusi iPhone SE ”2”

Monet ihmiset käyttävät mielummin pienempiä 4 tuuman puhelimia, ja uuden huhun mukaan uusi iPhone SE -malli olisi tulossa. Taiwanin Economic Daily News kertoo, että toisen sukupolven iPhone SE valmistettaisiin tehtaalla vuoden 2018 alkupuoliskolla, ja laite kootaan Wistronin tehtaalla Bangaloressa, Intiassa. Lisäksi sisäisiin muutoksiin on tulossa parannuksia, kuten Applen A10-siru, 2 gigatavua RAM-muistia, 12 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera.

Uusi Apple TV

Apple TV 4k julkaistiin syyskuussa 2017, ja toistaiseksi Apple ei ole tehnyt vuosittaisella tasolla uusia Apple TV -päivityksiä. Ennen vuoden 2017 edeltävä malli julkaistiin vuonna 2015, mutta uutta ei tullut vuonna 2016.

Uuden Apple TV 4K:n A10X-prosessori on kyllä riittävän nopea pysyäkseen ajan tasalla kehittyvien laitteiden ohella, joten tuskin uutta Apple TV:tä tulee vuonna 2018.

MacBook Air

Apple on päivittänyt Airia viimeksi vuonna 2017, joka sai hieman nopeamman Broadwell -prosessorin, mutta sen lisäksi että laite on Applen edullisin kannettava, kuitenkaan sitä ei ole saanut parempia teknisiä uudistuksia sitten vuoden 2015.

Applen MacBook ja 13 tuumainen MacBook Pro eivät kuulut yhtiön edullisimpiin malleihin, jotka Apple pystyisi myymään näitä alle 1000 dollarin, joten MacBook Air voi olla myynnissä ainakin kaksi vuotta.

AR Smart -lasit

Viimeisimpien huhujen mukaan Apple on työskennellyt laajennetun todellisuuden kuulokkeilla, jotka olisivat varustettu näytöllä, sisäänrakennetulla prosessorilla ja uudella ”rOS-järjestelmällä”, joka perustuu iOS:iin, jossa ”r” tarkoittaa todellisuutta. Apple kertoo pyrkivänsä saavansa AR Smart-lasit myyntiin vuoteen 2019 mennessä.

Apple Car -ohjelmisto

Applen on työskennellyt Apple Car-ohjelmiston parissa, mutta ohjemistokehitys on vasta alkuvaiheessa, yhtiön mukaan ohjelmisto perustuu itsenäiseen ajojärjestelmään. Kuitenkin testaukset on parhaillaan käynnissä Applen pääkonttorilla, Cupertinossa, jossa käytetään itsenäistä ajotekniikkaa ja erikoisvarustettua Lexus -maastoautoa.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *