Apple iPhone X:n tuotanto lopetetaan kesällä vähäisen kysynnän takia?

Tunnettu ja maineensa ansainnut KGI analyytikko Ming-Chi Kuo kertoo tuoreimmassa raportissaan, jossa väitetään että Applen iPhone 2018-mallisto kasvaa kahdella uudella iPhone X-versiolla. Ehkä mielenkiintoisinta on, että yhden mallin kerrotaan jopa olevan varustettu 6,5 tuumasella OLED-näytöllä ja toisen taas 6,1 tuumaisella LCD-näytöllä. Molemmissa laitteissa on reunasta reunaa ylettyvä näyttö ja tukevat Face ID-tunnistusta.

Mielenkiintoista tässä on, että Apple voisi tulevana kesänä lopettaa iPhone X:n tuotannon johtuen sen heikosta kysynnästä, kirjoittaa AppleInsider. Kyseessä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, jos Apple lopettaa puhelimen valmistuksen vain yhden laitesukupolven jälkeen. Edellisen kerran näin tapahtui vuonna 2014 iPhone 5c-mallin kanssa.

Lähes vuosikymmenien ajan Apple on aina pitänyt tuotannossaan joitain edullisempia iPhone-malleja, jotka sopivat kullekin käyttäjälle, jotka eivät ole halunneet ostaa uusinta tekniikkaa sisältävää mallia. Mitä iPhone 8 -mallien osalta Apple aikoo tehdä, ei tiedetä. Todennäköisesti iPhone 8 ja iPhone 8 Plus pysyvät vähintään toisen sukupolven ajan koska kaikki iPhone-puhelimen omistajat eivät ole valmiita käyttämään Face ID:tä. Lisäksi Apple voi julkaista vielä luultavasti vielä tänä keväänä seuraavan sukupolven version iPhone SE:stä.

KGI:n mukaan iPhone X:n myynti olisi lopahtanut erityisesti Kiinassa. Kuo korostaa muun muassa iPhone X:n yläosassa olevaa lovea, joka niin sanotusti rikkoo näytön muodon. Kuon mukaan monet ovat kertoneet, että loven vievän näytöstä tärkeää pinta-alaa. iPhone X:n ennakoitua pienempi kysyntä ei kuitenkaan olisi suuri ongelma Applelle. Hän ennakoi vuoden alussa yhtiölle 5 prosentin kasvua ja koko vuodelle 10 prosentin kasvua.

Tilaa uutiskirjeemme

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.