Apple Watch takoo enemmän rahaa kuin Netflix

Applen puettavat laitteiden kysyntä kasvaa vauhdilla, jota edes itse yritys ei itse odottanut. Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoo, että yhtiö alkaa olla samalla tasolla kuin Fortune 300 -yritys.

Tiistaina pidetyssä osakkeenomistajien kokouksessa Cook kertoi, että puettavat laitteet, johon kuuluu Apple Watch, AirPods ja Beats -kuulokkeet kasvattaa liikevaihtoa neljännesvuosittain. Apple Watch on tietenkin tärkeimpiä tämän kasvun kannalta.

Kuitenkaan ilman yksityiskohtaisia tietoja voimme vain arvata, että kuinka paljon rahaa Apple takoo tuotteillaan. 

Netflixin liikevaihto vuonna 2017 oli 8.831 miljoonaa dollaria, kasvua edellisestä vuodesta 30,3 prosenttia, ja josta kertyi 186,7 miljoonan dollarin voitot, eli 52,2 prosenttia.

Vaikka Apple ei tarjoa mitään myyntilukuja Apple Watchista. Toimitusjohtaja Tim Cook paljasti ensimmäisellä vuosineljänneksellä vuonna 2018 konferenssissa, että Apple Watch kirjataan myydyimpänä tuotteena 50 prosentin kasvuvauhdilla. Se merkitsee vahvaa kaksinumeroista kasvua kaikilla alueilla, kun taas vasta Watch-sarjan kolmannessa mallissa vastaavasti voitto kaksinkertaistui edellisen sukupolven myyntiin verrattuna.

Market Analytical Company Canalys kertoi vielä tarkemmat arvioit siitä, miten Apple Watch suoriutui viimeisen vuoden aikana. Laitteen myynti kasvoi edellisvuodesta peräti 54 prosentilla vuoden 2016 verrattuna. Apple Watch Series 3 saavutti lähes 9 miljoonaa, kun taas neljännen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi 32 prosenttia edellisvuodesta, jota myytiin 8 miljoonaa kappaletta.

Apple myi viime vuonna 18 miljoonaa Apple Watchia, ja tänä vuonna odotetaan myös kasvua, kun kolmannen sarjan puhelinversio saa tukea monelta operaattorilta ympäri maailmaa.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *