Applen WWDC 2018 pidetään 4.-8. kesäkuuta – Miten iOS ja macOS muuttuvat?

Apple ilmoitti tiistaina, että jokavuotinen kehittäjille suunnattu konferenssi pidetään tänä vuonna McEneryn kongressikeskuksessa San Josessa, Kaliforniassa 4.-8. kesäkuuta. 

WWDC 2018 -tapahtumasta kiinnostuneet kehittäjät voivat ilmoittautua torstaihin, maaliskuun 22. päivään klo.10:00 mennessä (paikallista aikaa).

Joka vuosi WWDC:n tapahtumassa Apple on ilmoittanut iOS-, macOS-, tvOS- ja watchOS-käyttöjärjestelmien uudistuksista. Tänä vuonna WWDC:ssa yhtiö paljastaa seuraavat versiot, muun muassa iOS 12-, macOS 10.14-, tvOS 12-, watchOS 5-käyttöjärjestelmien uudet ominaisuudet ja parannukset.

“Kun teknologia yhdistyy luovuuteen, uskomattomia ideoita elää. Tänä kesänä kutsumme tuhansia lahjakkaita ympäri maailmaa liittymään meihin ja kääntämään heidän ideansa todellisuudeksi”, Apple kertoi äskettäin uudella verkkosivuillaan tulevasta WWDC 2018: sta kehiftäjäkonferensista.

Jokainen WWDC-konferenssi käynnistyy Applen Keynotilla, joka tapahtuu yleensä heti tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Tänä vuonna Apple puhuu 4. kesäkuuta, jossa saamme tietää miten iOS 12, macOS, tvOS 12 ja watchOS 5 muuttuvat ja uudistuvat.

Uudistuksia on kuitenkin tulossa iOS 12-versioon (koodinimeltään Peace)

  • Samat sovellukset iPhonelle ja iPadille sekä myös Macille. iOS-sovellukset ovat tulossa Macille, ja uudistus on tärkeä osa macOS 10.14 -versiota (koodinimi Liberty). Myös osa Applen omista sovelluksista voi tulla tämän myötä Macille, kuten älykotilaitteiden hallinnan Koti-sovellus.
  • Uusi ominaisuus, joka antaa tietoa vanhemmille kuinka paljon lapset ovat käyttäneet puhelinta
  • Parannuksia Animojeihin, eli animoituihin emojeihin: lisää Animoji-hahmoja sekä helpommin käytettävä Animoji-valikko. Lisäksi Animojit ovat tulossa myös iPadille uuden, iPhone X:n tavoin myös Face ID -kasvojentunnistusta tukevalla TrueDepth-kameralla varustetun iPadin myötä. Apple kehittää Animojeja myös osaksi FaceTime-videopuheluja liitettäväksi kasvojen päälle.
  • Uudistettu versio Pörssi-sovelluksesta
  • Päivitetty Älä häiritse -toiminto monipuolisemmilla mahdollisuuksilla hylätä automaattisesti puheluja ja hiljentää ilmoituksia
  • Apple kehittää myös Sirin syvempää integrointia osaksi iPhonen hakunäkymää, uudistettua näkymää kuvien tuomiseksi iPadiin sekä mahdollisuutta useille ihmisille pelata lisätyn todellisuuden pelejä yhdessä.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.