Apple julkisti edullisemman 9,7 tuumaisen iPadin

Apple on julkistanut tänään uuden iPad-mallin ”Let’s Take a Field Trip”-tapahtumassa Yhdysvalloissa, Chicagossa Lane Tech College Prep High Schoollissa. Tapahtuma oli suunnattu tältä osin oppilaitoksille.

Oppilaiden ja opettajien käyttöön suunniteltu 9,7 tuumainen Retina-näyttöinen iPad-mallissa on jopa 128 gigatavua tallennusmuistia ja 10 tunnin akunkesto. Uusi iPad on yhteensopiva Apple Pencil-lisälaitteen kanssa, mutta iPadista puuttuu kuitenkin liitäntä Smart Keyboard-näppäimistölle.

Uusi iPad sisältää uusia versioita Applen Keynote-, Pages-, Numbers-, GarageBand- ja Clips-sovelluksista, jotka tukevat Apple Pencilia. Lisäksi Apple tuo digitaalisen kirjan Pages-sovellukseen, jolloin opiskelijat ja opettajat voivat luoda digitaalisia kirjoja, joihin sisältyy kuvia, videoita ja muita kuvituksia.

Applen iPadissa on uudet digitaaliset kirjat, jotka  antavat muille mahdollisuuden osallistua projektiin, kertoo Apple. Laite toimii Applen kehittämällä A10 Fusion-sirulla, joka tarjoaa opiskelijoille uusia AR (Augmented Reality) -kokemuksia. Siinä on 8 megapikselin kamera, LTE-tuki, GPS ja kompassi.

Apple kertoo, että uusi iPad on nimenomaan suunniteltu opiskelijoille, ja se on ostettavissa heti tänään. Oppilaitokset saavat uuden iPadin 299 dollarilla. 

Uuden iPadin saa ostettua muualla maailmassa 329 dollarin hintaan. Applen iPadi-mallit toimitetaan maailmanlaajuisesti tällä viikolla, joten se on mahdollista ostaa Applen verkkokaupasta tai lähimmästä Apple Storesta tai Apple-jälleenmyyjältä.

Apple myös luovuttaa ilmaiseksi iCloud-tallennustilaa opiskelijoille 5 gigavun sijasta 200 gigatavua.  Lisäksi yhtiö julkisti uuden ominaisuuden nimeltään “Jaettu iPad”, jonka ansiosta useat opiskelijat voivat käyttää yhtä laitetta Apple School Managerin -työkalun ja uuden Schoolwork-nimisen työkalun ansiosta.

Schoolwork-sovellus on kuitenkin käytettävissä kesäkuusta lähtien ja se voidaan integroida muihin sovelluksiin ClassKit-kehyksen kautta, joka on suunnattu koulutusohjelmia varten. Applen uutta iPadia kouluihin voidaan käyttää myös Logitechin Crayon-kynällä, joka maksaa 49 dollaria.

Uusi iPad saatavilla seuraavissa väreissä kuten Avaruusharmaa, hopea ja uusi kultainen väri. Applen iPad on sisältää uuden iOS 11-mobiilikäyttöjärjestelmän. Apple Pencil maksaa oppilaitoksille 89 dollaria ja muille asiakkaille 99 dollaria.

Uuden iPadin hinnat

 • iPad 32 Gt Wi-Fi: 369 euroa
 • iPad 32 Gt Wi-Fi + Cellular: 499 euroa
 • iPad 128 Gt Wi-Fi: 459 euroa
 • iPad 128 Gt Wi-Fi + Cellular: 589 euroa

Uuden iPadin tekniset tiedot

 • 9,7 tuuman näyttö 2048×1536 pikselillä ja Apple Pencil -tuella
 • Touch ID -sormenjälkilukija
 • Apple A10 Fusion -järjestelmäpiiri
 • 8 megapikselin takakamera f/2,4-aukolla
 • 1,2 megapikselin etukamera f/2,2-aukolla
 • 32 tai 128 gigatavua tallennusmuistia
 • Stereokaiuttimet
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (vain Wi-Fi + Cellular -mallit)
 • GPS- ja GLONASS-paikannus (vain Wi-Fi + Cellular -mallit)
 • Wi‑Fi 802.11a/b/g/n/ac -yhteys: kaksi­taajuuk­sinen (2,4 GHz ja 5 GHz); HT80, jossa MIMO
 • Bluetooth 4.2 -yhteys
 • Lightning- ja 3,5 mm -liitännät
 • Anturit: kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, barometri, valoisuuden tunnistin
 • 32,4 wattitunnin akku ja 10 tunnin akunkesto
 • Mitat 240 x 169,5 x 7,5 millimetriä
 • Paino 469 grammaa (Wi-Fi) tai 478 grammaa (Wi-Fi + Cellular)

2 kommenttia

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.