Apple julkaisi virallisesti iOS 11.3 – uusi terveys- ja ARKit-ominaisuus [tuetut laitteet]

Apple on julkaissut virallisesti iOS 11.3-ohjelmistopäivityksen kaikille tuetuille iPhone-, iPad- ja -iPod touch-laitteille.

iOS 11.3 on ohjelmistopäivitys iPhonelle, iPadille ja iPod touch -laitteille, jossa on useita uusia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi Terveystiedot (beta, ja vain Yhdysvallat). 

Uusi Terveystiedot-ominaisuus yhdistää sairaalat ja klinikat. Kuluttajat voivat helposti nähdä saatavilla olevat lääketieteelliset tiedot useilta palveluntarjoajilta jos ne tekevät yhteistyötä Applen kanssa. Osallistuvien lääketieteellisten laitosten potilaat saavat tietoja yhdestä näkemyksistä eri laitoksilta ja saavat säännöllisesti ilmoituksia muun muassa laboratorion tuloksista ja lääkkeistä. Terveys rekisteritiedot salataan ja suojataan salasanalla.

AKKU

Applen mukaan uusi Akun kunto-ominaisuus näyttää käyttäjälle, jos suorituskyvyn hallinta-ominaisuus on poistettu käytöstä tai on käytössä. Lisäksi iOS 11.3:n uudistuksiin kuuluvat Applen jo aiemmin lupaamat lisätiedot laitteen akun tilasta ja vaihto suosituksesta asetuksista sekä mahdollisuus kytkeä pois virranhallintatoiminto, joka vähentää heikentyneillä akuilla varustettujen iPhone-puhelinten yllättäviä sammumista.

ARkit-OMINAISUUS

IOS 11.3 -päivitys tuo mukanaan joitain merkittäviä parannuksia ARKit-tuotteisiin uusista, henkeäsalpaavasta Augmented Reality-kokemuksista iPhonella ja iPadilla. Lopullinen tavoite on tehdä Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä maailman suurin AR-alusta. ARKit on päivitetty versioon 1.5, joka tuo useita uusia työkaluja AR:n sovelluskehittäjille, josta suurin osin hyötyvät biologian opiskelijat ja opettajat.

Lisäksi iOS 11.3 mukana tuli neljä uutta Animojia, mukaan lukien leijona, lohikäärme, karhu ja pääkallo. Nämä ovat saatavilla Viestit-sovelluksessa, joka sai uuden ominaisuuden nimeltä Business Chat (Beta ja vain Yhdysvallat), jonka avulla käyttäjät voivat viestiä yrityksiin kuten Hilton, Discover, Lowe ja Wells Fargo. Viestit-sovellus sai myös useita suorituskyvyn parannuksia ja virheenkorjauksia, jotta synkronointi onnistuu paremmin muiden Apple-laitteiden kanssa.

SAFARI, APPLE MUSIC JA APP STORE

IOS 11.3 -ohjelmistolla Apple esittelee uuden tietosuojaominaisuuden, joka kertoo kuvakkeesta, kun tietty Apple-ominaisuus yrittää käyttää henkilötietojasi. Käyttäjät voivat klikata uutta yksityisyyskuvaketta, josta voidaan selvittää mihin henkilökohtaisia ​​tietojaan käytetään ja miten ne ovat suojattuja. 

Apple Music-sovelluksessa on nyt uusi Musiikkivideot-osio, jolla voit nauttia suosikki videoista sekä videoista (vaatii aktiivisen tilauksen). Applen mukaan musiikkivideoita voi katsella jatkossa Apple Music-palvelussa ilman mainoksia.

iPad-käyttäjille iOS 11.3: ssä on latausominaisuus, joka ylläpitää akun terveyttä automaattisesti, kun laitetta käytetään jatkuvasti, kuten kioskeissa, latauskärryissä tai monissa muissa järjestelmissä. 

App Store näyttää nyt päivitysten koon (uudelleen) ja antaa käyttäjille mahdollisuuden lajitella sovellusten arviot usein hyödyllisenä, kriittisimmistä, viimeisimmissä tai eniten edullisissa sovelluksissa. Uutis-sovellus sai myös pari päivitystä, mukaan lukien kyky katsella uutisjulkaisujen ylläpitämiä huippuideoita sekä tuen Top Storiesin katselemiseen.

Safari-selain sai myös paljon parannuksia. Näistä mainittakoon, että automaattinen täyttö -toiminto on nyt käytettävissä selain näkymässä sovellusten avulla, joiden avulla voidaan kirjautua entistä helpommin suosikkien verkkosivustoihin ja palveluihin, kyky näyttää kuvakkeita Suosikit-kansioihin tallennetuille kirjainmerkeille. Älykäs hakukenttä on turvallisempi kun vierailet ei-salatuilla sivuilla,jotka sisältävät arkaluonteisia tietoja, kuten luottokorttitietoja ja salasanoja.

Tuki japanilaisille ja kiinalaisille näppäimistöille parani myös iOS 11.3: ssa, joka esittelee kaksi uutta Shuangpin-näppäimistöasettelua. Lopuksi uusien esteettömyysominaisuuksien joukossa on iOS 11.3. Lisäksi voidaan mainita App Storen suuren ja rohkean tekstin tukemisen näytön muokkaamista varten, paremman RTT-kokemuksen ja RTT-tuen T-Mobile-käyttäjille, paremman sovelluksen kytkemisen iPadiin Switch Control -ja VoiceOver-käyttäjille, ja tuki sähköpostiviesteissä sekä internetissä Smart Invert -kuvissa.

iOS 11.3 tuetut laitteet

iPhone

 • iPhone X
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • Iphone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone SE
 • Iphone 5s

iPad

 • 12,9 tuuman iPad Pro (ensimmäinen sukupolvi)
 • 12,9 tuuman iPad Pro (toinen sukupolvi)
 • 9,7 tuuman iPad Pro
 • 10,5 tuuman iPad Pro
 • iPad (viides sukupolvi)
 • iPad Air 2
 • Ipad Air
 • iPad mini 4
 • iPad mini 3
 • iPad mini 2

iPod touch

 • iPod touch (6. sukupolvi)

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.