Raportti: Seuraavassa iPhone-mallissa kaareva näyttö ja eleohjaus

Bloombergin Mark Gurman kertoi keskiviikkona, että Applen suunnittelee uusia ominaisuuksia seuraavan sukupolven iPhone-malleihin erottautuakseen muista valmistajista.

Näyttää siltä, että tuleviin iPhone-malleilla voi olla uusi innovatiivinen muotoilu, jossa kaarevat näytöt ja eleohjaus, koska voi olla että Apple saattaa jättää todennäköisesti ”lovi”-suunnitelman taakse monien Android-älypuhelinten valmistajien tullessa markkinoille. 

Applen suunnitelmaan perehtynyt henkilön mukaan seuraava iPhone saattaa sisältää uudenlaisen niin sanotun eleohjausjärjestelmän, joten näyttöä ei tarvitse koskettaa ainakaan kaikissa tilanteissa. Bloombergin raportissa väitetään, että voi siirtyä iOS-käyttöjärjestelmään pelkästään siirtämällä sormen näytön lähelle koskematta sitä.

Apple työskentelee näyttöjen parissa joissa on kaareva muotoilu, mutta ei samalla tavalla kuten Samsungilla. Tämän sijaan yhtiö rakentaan iPhonen näyttöjä, jotka kaartuisi hieman pystysuunnassa ylhäältä alaspäin reunojen sijasta.

iPhone X: n OLED-näyttö on jo hieman kaareva, vaikka ihmissilmä ei sitä pysty havaitsemaan. Nyt kun Apple haluaa jatkaa omien näyttöjen kehittämistä seuraaviin iPhone-, iPad- ja Apple Watch -laitteille MicroLED-tekniikkaa käyttäen, voi olla mahdollista että täysikokoinen ja kaareva muotoilu tulisi ilman ”lovea”.

Vaikka MicroLED-näyttötekniikka on vaikea rakentaa, se on kuitenkin kehittynyt, joten se parantaisi huomattavasti akun käyttöikää Applen tulevilla laitteilla, mutta tulevien iPhone-, iPad- ja Apple Watch -mallien hinta saattaa nousta korkeammalle.

2 kommenttia

  1. Onkohan ihan realistista sanoa että seuraava iPhone saisi nämä toiminnot.
    Toisissa artikkeleissa sanotaan että tekniikka on valmista muutaman vuoden kuluttua.

    1. Sitä ei kyllä koskaan tiedä milloin Applen suunnitelmat muuttuvat ja tuleeko tälläistä ihan heti. Tietysti tekniikka kehittyy aika nopeasti, mutta voi olla että tekniikka on valmis muutaman vuoden sisään??

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.