Apple julkistaa 13. huhtikuuta iPhone 8 -ja iPhone 8 Plussasta (PRODUCT) RED-versiot. Apple teki samanlaisen tempauksen myös viime vuonna maaliskuussa, kun yhtiö paljasti (PRODUCT) RED-painoksen iPhone 7 -ja iPhone 7 Plus-malleista. 

Erikoisella iPhonen PRODUCT (RED) -värivaihtoehdoilla pyritään keräämään rahaa African HIV– ja AIDS-ongelmien hoitamiseen, jonka alkuperäiset perustajäsenet ovat U2:n artisti Bono ja aktivisti Bobby Shriver.

Apple on ollut hankkeen vahva tukija se on perinteisesti julkaissut tuotteistaan erillisiä (PRODUCT)RED -versioita, joiden tuotot ohjataan edellä mainittuihin ongelmien hoitamiseen.

“Tämä erityispainos (PRODUCT) RED iPhone tarjoaa upean punaisen ja mustan värin yhdistelmän joka tarjoaa asiakkaille myös mahdollisuuden vaikuttaa HIV: n ja aidsin leviämisen torjuntaan”, kertoo Applen markkinointijohtaja Greg Joswiak

Punainen iPhone 8 ja iPhone 8 Plus saatavilla maailmanlaajuisesti 13. huhtikuuta lähtien. Applen mukaan iPhone 8 ja iPhone 8 Plus (PRODUCT) RED Special Edition ovat saatavilla maailmanlaajuisesti verkossa ja myymälässä 13. huhtikuuta alkaen, jolloin asiakkaat voivat ostaa laitteita suoraan Applen verkkokaupasta tai Apple- jälleenmyyjiltä.

Kauniin punaisen viimeistelyn lisäksi Applen iPhone 8- ja iPhone 8 Plus -puhelimissa on samanlaiset yksityiskohdat ja hinnat kuin avaruusharmaassa, hopeassa ja kultaisessa versioissa. Molemmissa on Applen kehittämiä A11-Bionic sirut. iPhone 8-mallissa on gigatavua RAM-muistia ja iPhone 8 Plus-mallista on 3 gigatavua RAM-muistia.

Vaikka iPhone 8 on varustettu 12 megapikselin (f / 1,8, 28 mm) takakameralla, iPhone 8 Plus tarjoaa kuitenkin entistä tehokkaamman tuplatakakamerajärjestelmän, joka koostuu 12 megapikselin (f / 1.8, 28 mm, OIS) ja 12 megapikselin (f / 2,8, 57 mm) kameroista. Vaihtoehtona on 64 gigatavun tai 256 gigatavun tallennustilalla.

IPhone 8- ja iPhone 8 Plus (PRODUCT) RED Special Editionin lisäksi, jotka voidaan tilata ennakkoon 10. huhtikuuta lähtien. Apple esitteli tänään myös uuden (PRODUCT) RED Leather Folio -suojakuoren iPhone X:lle, on saatavilla 99 dollarin hintaa alkaen heti huomisesta lähtien Applen omasta verkkokaupasta.