Apple saattaa luopua iPhone-numeroinnista

Vuoden 2018 iPhone-sukupolvi saattaa tuoda paitsi laitteistopäivityksiä ja edullisemman mallin, mutta myös yhtiö voi tuoda muutosta tuotteen nimeämiseen.

Applen uskotaan tutkivat hieman vanhempaa ideaa brändin yksinkertaisemmaksi ja yksi tapa tästä olisi luopua kokonaan numeroinnista.

Guggenheim-analyytikko Robert Cihra kertoo, että esimerkiksi iPhone 8:n tai iPhonen 9 sijasta tuleva sukupolvea voitaisiin kutsua nimellä, muun muassa vain “iPhoneksi”, mutta toistaiseksi näyttää siltä, ​​että tämä muutos on suunniteltu vain LCD-mallille. Toisaalta OLED-malleja kutsuttaisiin edelleen X:ksi ja mahdollisesti X Plus:ksi, jos suurempi malli on tulossa.

Huhut kertovat, että Apple haluaa julkistaa kolme erilaista iPhonea tänä vuonna, mukaan lukien 5.8 tuuman OLED-näyttö, 6,1 tuuman LCD-malli, joka on edullisin malli. Ja kolmas 6,5 tuumainen OLED-malli ”iPhone X Plus”, jossa on samat ominaisuudet kuin 5,8 tuumaisessa versiossa, mutta isommalla näytöllä.

Jos nyt nimeämistä muutetaan, niin vuoden 2018 mallit voivat olla yksinkertaisesti iPhone, iPhone X ja iPhone X Plus. Vaikka aluksi tähän nimeämiseen päädyttäisiin niin uudelleen nimeäminen voi aiheuttaa sekannuksia asiakkaiden välillä, kun kyse on eri sukupolvien erottaminen toisesta. Varsinkin kun kyseessä on siis lähes samanlaiset mallit.

Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Apple omaksuu yksinkertaistetun tuotteen nimeämisvaihtoehdon. Vastaavaa käytetettiin iPadissa, joka on kehittynyt iPadista iPad 2:een, uuteen iPadiin, iPad Airiin ja lopulta taas sitten iPadiin. Kuten AppleInsider toteaa, että tämä ei ole ihan täysin uusi suunnitelma iPhonen nimeämisessä. Kuitenkin Apple on ollut hyvinkin innokas toteuttamaan sen vielä tämän vuoden puolella.

Uuden sukupolven iPhonen on tarkoitus osua markkinoille syyskuussa Applen tyypillisen julkaisun aikataulun mukaisesti, joten lisätietoa siitä mitä uusia malleja voitaisiin kutsua, on odotettavissa vasta tulevina kuukausina.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.