Apple todennäköisesti jättää kuulokeliitäntäsovittimen tulevista iPhone-mallien pakkauksesta

Kuva: OmenaBlogi 2018, R.Räsänen. Lightning-kuulokeliitäntäsovitin iPhone X:n pakkauksessa.

Analyytikon mukaan vuoden 2018 iPhone-mallin pakkauksessa ei olisi enää äänisovitinta. Apple on valmis poistamaan iPhonen pakkauksesta Lightning-kuulokeliitäntään asennettavan sovittimen.

Jos haluaa ostaa jonkin kolmesta uudesta iPhonesta, on sovitin ostettava erikseen. Sovittimen hinta erikseen ostettuna voi olla kalliimpi mitä voisi odottaa. Apple myy omassa verkkokaupassa 3,5 millimetrin Lightning-sovitinta hintaan 9 euroa.

Apple on ollut ensimmäinen yritys, joka poisti perinteisen kuulokeliitännän älypuhelimistaan. Lisäksi Apple haluaa olla ensimmäinen, joka luopuu myös sovittimesta. Melko hankalaan tilanteeseen joutunut Apple päätti poistaa kuitenkin perinteisen 3,5 millimetrin portin iPhone 7 ja iPhone 7 Plus-mallista. Yhtiön kerrotaan tehneen rohkean päätöksen kaikista huolimatta.

Barclaysin analyytikko Blayne Curtis ja hänen yhteistyökumppanit kertoivat muistiossaan, että Apple pyrkii sovittimesta eroon vielä tänä vuonna. Cirrus Logicin uskotaan olevan tämän päätöksen eniten vaikuttanut toimittaja, koska se tekee iPhonesta audiovisuaalisia komponentteja, mukaan lukien mainittu perinteinen sovitin.

Useat Android-laitevalmistajat seurasivat Applen jalanjäljillä ja Apple itse yritti korvata kuulokeliitännän tarjoamalla Lightning–3,5-mm-kuulokeliitäntäsovittimen, jotka löytyvät uusien laitteiden pakkauksesta. Kuten iPhone 8, iPhone 8 Plus sekä iPhone X:n pakkauksen mukana.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.