Applen iPhone 7 ja iPhone 7 Plussan mikrofoni saattaa lakata toimimasta iOS 11.3-päivityksen jälkeen

Applen iPhone 7 ja iPhone 7 -mallien mikrofoni saattaa lakata toimimasta uusimman iOS 11.3-päivityksen jälkeen.

9to5Macin saamien tiedotteen mukaan, Apple on ohjeistanut huoltoliikeitä korjata laite tai vaihtaa laite uuteen. Tiedotteessa todetaan, että jos laite on rikkoutunut takuun ulkopuolella voidaan laite tapauskohtaisesti toimittaa asiakkaalle uusi laite.

Apple-valtuutettuja huoltoliikkeitä on kehotettu pyytämään ensin asiakkaita irrottamaan tai kytkemään pois päältä kaikki Bluetooth-kuulokkeet tai muut iPhone-laitteeseen liitetyt äänilaitteet, jotta nähdään onko vika itse laitteessa vai ohjelmistossa. 

Jos kaiutinpainike on harmaana puhelun aikana, huoltoliikkeitä on kehotettu suorittamaan audiodynamiikka. Haavoittuvissa laitteissa näkyy diagnoosivälissä “laite ei tunnistanut telakointiasemaa” tai “lisävarusteita ei tueta” -ilmoitusta, tämän jälkeen huolto voi aloittaa iPhonen korjauksen.

Vaikka tämä ei näytä olevan suuri ongelma, kuitenkin on tullut valituksia heti iOS 11.3-päivityksen jälkeen. viime kuukausina mikrofonin ongelmasta on kirjoitettu muun muassa MacRumorsiin, Redditiin, Twitteriin ja Applen tukifoorumille.

Apple ei ole vahvistanut tätä ongelmaa julkisesti, mutta MacRumors on todennut asiakirjan aitouden luotettavalla lähteellä. Omat Applen työntekijät saattavat kuitenkin olla tietämättömiä, kieltämättä tai eivät kerro tietoja.

AppleInsider kertoo, että kyseessä on äärimmäisen harvinainen ongelma, ja tarve korjaukselle on sitäkin harvinaisempi.

1 kommentti

  1. Ainakin allekirjoittaneella oli iPhone 7 Plussan kanssa näitä “mikrofoni/ääniongelmia, jonka vuoksi ainakin mcare vaihtoi laitteen uuteen puhelimeen “diagnoosi
    Ilmoitettu vika todettu. Korjaus vaatii laitevaihdon”. Tosin silloin ei vielä ollut julkaistu iOS 11.3.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.