Applen iPhonet myy hyvin – Samsungin puhelimien myynti vähenee

Samsung valmistaa maailman myydyimpiä älypuhelimia vaikka vuonna 2018 yhtiön liikevaihto laski 2,4 prosenttia, mutta Applen liikevaihto kasvoi entisestään.

IDC:n tutkimukset osoittavat, että Samsung myi 72,2 miljoonaa puhelinta vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä, kun edellisen vuoden vastaavan neljänneksen aikana oli myyty 80,1 miljoonaa. Applen iPhonen myynti oli saavuttanut 52,2 miljoonaa jo aiemmasta 50,8 miljoonasta.

Vain 334,3 miljoonaa myytiin neljänneksen aikana, joka laski 2,9 prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon vuonna 2017. IDC ilmoitti, että toimitukset erityisesti Kiinassa laskivat merkittävästi ja ensimmäistä kertaa Kiinassa vuoden 2013 jälkeen ne laskivat alle 100 miljoonaan.

Xiomi kasvoi neljänneksen aika jopa 87,8 prosenttia, kun toimitukset nousivat 14,8 miljoonasta 28 miljoonaan yksikköön. Huawei oli maailman toiseksi suurin kasvava yhtiö, joka nousi 34,5 miljoonasta yksiköstä 39,3 miljoonaan, kasvua 13,3 prosenttia edellisvuodesta.

IDC kertoo, että Samsungin odotetaan palaavan kasvuun ensimmäisellä neljänneksellä uuden Galaxy S9 lippulaivanmallin ansiosta.

Vaikka uudet lippulaivat toimitettiin viimeisellä neljänneksellä myöhässä, uusien laitteiden alkuperäinen myynti vähensi kaiken kaikkiaan vuoden vähimmäistasoa, kun suurin osa myönteisistä vaikutuksista odotetaan saavuttavan toisella neljänneksellä. Huolimatta myöhäisestä käynnistämisestä,  Samsungin olisi merkittävästi lisättävä neljänneksen keskimääräisiä myyntihintoja (ASP). Uusien lippulaivojen ulkopuolella, kuten A- ja J-sarjat jatkoivat valtaosan avainasemaa sekä kehittyneillä, että kehittyvillä markkinoilla, IDC toteaa.

Apple toimitti 52,2 miljoonaa iPhonea ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja iPhone X oli kaikkien aikojen parhaiten myyvä malli maaliskuun neljänneksellä. Tämä on kasvua edellisvuodesta 2,8 prosenttia ja vuoden 2018 iPhone-kolmikon odotetaan edistävän entistä suurempaa kasvua vuoden loppuun syyskuun alun jälkeen.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.