Analyytikon mukaan Apple suunnittelee kameran päivityksiä tuleviin iPhone-malleihin.

Vaikka nyt Applelta odotetaan tulevan tänä vuonna vielä kolme eri iPhone-mallia niin suurempia päivityksiä on kuitenkin luvassa vasta vuonna 2019. Yksi näistä tulevista malleista voisi sisältää kolminkertaisen kamerajärjestelmän yhden uudistetun mallin lisäksi.

Rosenblatin analyytikko Jun Zhang kertoi sijoittajille, että Apple todennäköisesti tulee käyttämään takakameroissa ToF 3D teknologiaa. ToF-kamerat ovat tarkkoja ja nopeita sekä pystyvät ottamaan 160 kuvaa sekunnissa joissakin tapauksissa.

Apple voisi siten laajentaa iPhonen kameran ominaisuuksia entistä nopeammin, parantaa zoomausta teleobjektiivin päivityksellä ja parantaa antureita entisestään yksityiskohtaisemmalla tasolla myös heikossa valaistuksessa.

Vaikka on aivan liian aikaista keskustella Applen iPhone-2019-sukupolven suunnitelmista, tuoreet raportit ovat osoittaneet, että yritys saattaa pohtia sormenjälkitunnistimen palauttamista laitteeseen, vaikkakin erilaisessa toteutuksessa.

Vaikka Apple kertoi juuri Face ID-ominaisuuksista, sillä kaikki kolme mallia jotka julkaistaan vielä tänä vuonna odotetaan käyttävän samaa Face ID-tekniikkaa. Lisäksi integroituihin näyttöihin on panostettu entistä enemmän, joka tarkoittaisi Touch ID:n palauttamista.

Uskotaan, että Apple työskentelee nyt yhteistyökumppaneiden kanssa prototyyppien parissa testatakseen tällaisen tekniikan tarkkuutta, sillä sitä on vaikeampi murtaa.

Suuria päivityksiä odotetaan myös tämän vuoden iPhone-mallilta sekä edullisemmalta LCD-mallilta. Apple voisi omaksua samanlaisen strategian kuin iPhone 5c:ssä, ja käynnistää tämän mallin eri väreillä, kuten keltainen, sininen ja vaaleanpunainen.

Toisen sukupolven iPhone SE on myös esillä vuoden 2018 julkistuksen yhteydessä, mutta toisin sanoen yksityiskohdat mallista ovat edelleen ristiriitaisia.