Apple aikoo siirtyä edullisempaan aikakauteen

Applen älykaiutin HomePod.

Applen julkaisema älykaiutin HomePod ei ole tähän mennessä ollut aivan myyntivaltti, mutta näyttää kuitenkin siltä että yhtiö ei ole halukas luopumaan vielä niin nopeasti kaiutinmarkkinoista. Sen sijaan Apple aikoo on tehdä vielä edullisemman laitteen, mutta Beats-tuotemerkin alla, jotta voidaan kilpailla Googlen ja Amazonin kanssa.

LoveIOSin raportti kertoo Taiwanialaisesta toimitusketjun lähteistä, että Apple haluaa julkaista 199 dollaria maksavan älykaiuttimen, mutta toistaiseksi ei tiedetä julkaisupäivää, eikä tiedossa ole edes teknisiä tietoja.

Kuitenkin tiedämme, että Apple aikoo käyttää Beats-tuotemerkkiään välttääkseen halvempien tuotteiden yhdistämisen Apple-brändin kanssa, mikä on enemmän tai vähemmänkin outoa, koska itse Beats tarjoaa korkealaatuisia tuotteita.

Mutta toisaalta uskotaan, että edullisempi Beats-älykaiutin olisi järkevä Applelle, koska tällä tuotemerkillä on jo valmiudet rakentaa laadukkaita laitteita. Samanaikaisesti kahden eri älykaiuttimen myyminen merkitsee sitä, että Applen HomePod ja Beats-malli eivät niin riitelisi toistensa kanssa.

Tällä välin kuitenkin Applen on löydettävä tapa tehdä HomePod-tuotteesta myyvä tuote, sillä myyntiennusteet ovat toistaiseksi osoittaneet, että myynti ei kohtaa asiakkaita kuten yhtiö on alunperin sen suunnitellut.

Strategy Analyticsistä kerrotaan, että Apple myi vain 600 000 HomePod-yksikköä ensimmäisestä neljänneksestä toimitetuista 9,2 miljoonasta älykaiuttimesta. Amazonin Alexa oli suoraan sanoen hittituote, jonka markkinaosuus oli 43,6 prosenttia, kun taas Google Assistant oli 26,5 prosenttia. Apple oli kaukana vain 6 prosenttia.

Halvemman älykaiuttimen lisäksi Apple uskoo myös edullisempaan iPhone-malliin. Tällä kertaa debyytti pitäisi tapahtua syksyllä 2018 iPhonen sukupolven rinnalla ja tämän mallin mukana voisi olla 6,1 tuumainen LCD-näytöllä varustettu iPhone. Ominaisuus ei kuitenkaan välttämättä sisällä kaksoiskamerajärjestelmää, 3D-kosketusta ja langatonta latausta, vaikka Face ID saattaisi olla hyvin todennäköinen.

 

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.