Monet iPhone X:n käyttäjistä raportoivat halkeilevasta kameran linssistä

Viime kuukausien aikana yhä useammat iPhone X:n käyttäjistä ovat kirjoittaneet Applen tukifoorumilla sekä Reddit-palvelussa halkeilevasta kameran linssistä. Käyttäjät kertovat kuinka Apple vastahakoisesti ei korjaa laitetta, vaan käytännössä käyttäjän pitää ostaa uusi laite.

Monesti ajatellaan, että halkeaman syyksi kerrotaan käyttäjän pudottaneen laitteen, mutta tällä erää käyttäjistä ovat kertoneet, että eivät ole koskaan pudottaneet laitetta.

Jotkut käyttäjistä taas kertovat, että halkeilun syynä on lämpötilojen vaihtelu, kuten laite on tuotu suoraan kylmästä lämpimään, jonka takia kameran linssi olisi haljennut.

Yksi iPhone-käyttäjistä kertoo näin: Ostin iPhone X:n ennen joulua ja löysin halkeaman vasta viime yönä. Puhelin on ollut jatkuvassa käytössä ja en ole sitä pudottanut. Menin tänä aamuna Apple Storeen ja minulle vastattiin, että se maksaa 549 dollaria – eli tarkoittaa käytänössä, että käyttäjän täytyy ostaa uusi puhelin.

Muut käyttäjistä kertovat, että iPhone X:n kameran linssi voisi särkyä lämpimästä ilmasta. Käyttäjä kirjoittaa seuraavasti: 

Olen lukenut, että jotkut ihmiset väittävät kameran linssin halkeilevan kylmyydestä. Itse asun Malesiassa ja sää on erittäin lämmin noin 32-36 astetta sekä ilma kosteaa. Meillä täällä ei ole Apple Storea, joten emme voi vielä laitetta liikkeisiin.

Toinen käyttäjä:

Minun iPhone X:ssä on pieni särö kameran lasissa. Puhelinta ei ole koskaan pudotettu. Asun Havajilla, joten kylmä sää ei ole aiheuttanut rikkoutumista ja puhelin on kaksi kuukautta vanha.

Tämä ei kuitenkaan ole ihan uusi asia. Safiirikameralinssien vahvuus on ollut herättänyt kysymyksiä, koska se otettiin käyttöön jo iPhonella 7-mallissa. Tuolloin Apple vahvisti, että linssi on valmistettu safiirista ja sanoi, että se ”saavuttaa safiirin parhaat puolet, kuten kovuuden- ja puhtauden”.

Vaikka nämä käyttäjät väittävät, että he eivät ole koskaan pudonneet iPhone X:ää, se ei tarkoita sitä, että linssi ei halkeaisi jollakin muulla tavalla – esimerkiksi samassa taskussa missä on kotiavaimet tai jotain muuta.

Tällaisia ​​asioita on vaikea seurata tarkasti. Apple myy niin monta iPhonea kuin se on mahdollista. Tällaiset tilanteet ovat odotettavissa, mutta on edelleen epäselvää, kuinka laajalle ongelma on levinnyt.

Kerro meille kommenteissa oletko sinä törmännyt samaan ongelmaan oman iPhone X:n kanssa?

3 kommenttia

  1. Taattua Applen iPuhelimien laatua. Apple osaa kusetuksen. ?? Valmistetaan halvalla ja myydään moninkertaisesti kalliimmalla hinnalla…ja vai Apple fanit ostaa. ?

    1. Kiitos kommentista. Kyllä alkaa siltä vaikuttaa, että Applea ei paljon kiinnosta taas korjata tai vaihtaa laitetta uuteen. Katsotaan miten tämän kanssa käy vai meneekö samalla tavalla kuin akun vaihdon kanssa??

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.