Apple esitteli WWDC 2018 -tapahtumassa watchOS 5

Sen jälkeen, kun iOS 12 -käyttöjärjestelmän uusimmat ominaisuudet paljastettiin, Apple esitteli watchOS 5 -käyttöjärjestelmän Apple Watch-laitteille.

Verrattuna WatchOS 4:een, jonka Apple esitteli täsmälleen vuosi sitten, watchOS 5 edustaa merkittävää edistymistä Apple Watch -laitteiden toiminnallisuudelle ja suorituskyvylle tuomalla uusia ominaisuuksia.

Apple Watch saa useita uusia harjoittelua keskittyneitä ominaisuuksia uudessa watchOS 5:ssa. Näistä on esimerkiksi automaattinen harjoittelun havaitseminen, joten kello voi seurata harjoituksiasi jos unohdat käynnistää itse. WatchOS 5:n saa uudet liikennemuodot vaellukselle ja joogailulle.

Toinen mielenkiintoinen ominaisuus, joka lisätään watchOS 5:een on Walkie-talkie-ominaisuus, jonka avulla kaksi henkilöä voi kommunikoida toistensa kanssa Apple Watch -laitteidensa kautta, eli vähän samalla tavoin kuin keskustelisivat oikeilla radiopuhelimilla.

“Olemme innostuneita positiivisesta vaikutuksesta, jota Apple Watchilla on ihmisten elämään”, sanoi Applen pääjohtaja Jeff Williams. “Apple Watch auttaa asiakkaitamme pysymään yhteydessä toisiinsa, parantamaan heidän kuntoa ja monissa tapauksissa havaitsemaan hengenvaarallisia tilanteita. WatchOS 5:n käynnistämisen myötä olemme innostuneita ottamaan käyttöön uusia toiminto- ja viestintäominaisuuksia, jotka ottavat Watchin kokonaan uusi taso.”

Siri sai useita parannuksia uusien pikavalintojen tukemiseen ja kykyyn toimia vuorovaikutuksessa useamman sovelluksen kanssa ja watchOS 5 parantaa ilmoitusjärjestelmää, jotta se olisi vuorovaikutteisempi ja lisäisi tukea web-sisällön katselemiseen. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Podcast-sovellus on nyt saatavana myös Apple Watch -laitteille.

On monia muita uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka tulevat watchOS 5.een, kuten kykyä mukauttaa ohjauskeskuksen ja opiskelijakorttien asetuksia.

Lisäksi Apple julkaisi Apple Watchille uusia Pride-rannekkeita ja -telineitä.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *