Apple julkisti iOS 12:n – mitä uutta se tuokaan iPhonelle ja iPadille

Apple maanantaina maailmanlaajuisessa kehittäjien konferenssissa kourallisen uusia käyttöjärjestelmäpäivityksiä, muun muassa iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5 ja tvOS 12.

Uudet päivitykset sisälsivät uusia tapoja käyttää Siriä, vanhojen sovellusten uudistamista ja kauan odotettuja toimintoja kuten Mac-tietokoneelle tummatila (Dark Mode) ja FaceTime ryhmä-toiminto.

Seuraava iOS-versio on koostuu suorituskyvystä ja vakaudesta, mikä tarkoittaa, että emme saa yhtä monta uutta uutta ominaisuutta kuin aiemmin. Myös uudet Animoji ovat tulossa, samoin kuin uusi Memori-niminen Bitmojin kaltainen ominaisuus. Lisätty todellisuus saa myös päivityksen ARKit 2:n kanssa, joka tukee moninpelejä. Toinen tärkeä muutos: jos sinulla on vanhempi iPhone-malli ja päivität sen iOS 12:een, niin hidastumista ei pitäisi enää esiintyä.

Siri ei saanut mitään merkittäviä päivityksiä, mutta Apple syventää integroitumistaan ​​ne kolmannen osapuolen sovelluksiin uuden Siri-pikavalinnan avulla, jonka avulla voit määrittää sovelluskohtaisia ​​pikavalintoja avustajan käyttöön. Valokuvat saavat hakuehdotuksia sekä Siri sai uuden pikanäppäimen ominaisuuden ja sovelluksen.

Uudessa iOS 12:ssa on myös uusi oletusmalli nimeltä Measure, joka auttaa käyttäjiä mittaamaan kaikenlaisia ​​asioita ja esineitä ympärillään. Mittaus -sovellus käyttää iPhonen tai iPadin kameraa ja tuottaa tarkkoja mittauksia kohteista, joita voidaan mitata useissa suosituissa yksiköissä.

Kuvat-sovellus iOS 12:ssa sai parannettuja hakuominaisuuksia hakuehdotuksilla, hakutarkenteluilla, paikkatietojen tukemisella, efektiehdotuksilla, jaetuilla albumitoiminnoilla, ihmisten ehdotuksilla ja jakamalla ehdotuksia uudessa You Are -osiossa, joka muistuttaa Apple Music -sovellusta.

Siri iOS: llä sai uuden ominaisuuden nimeltään Pikakuvakkeet (Shorcuts), jonka avulla Siri koskettaa asennettuja sovelluksia, kun kysyt esimerkiksi tiettyjä kysymyksiä. Siri Pikakuvake -ominaisuus tarjoaa äärettömät mahdollisuudet ja sen avulla käyttäjät voivat luoda omia “pikanäppäimiä” uudella iOS-sovelluksella nimeltä “Pikakuvakkeet”, joka toimii iPhonessa ja iPadissa.

iBooks-sovellus on nimetty nyt Apple Books ja siinä on uusi käyttöliittymä sekä upea uudistunut myymälä. Uutissovellus sai uuden sivupalkin, jotta voit helposti löytää omat suosikit. Stocks-sovellus sai täydellisen uudistamisen ja integroinnin Apple News -sovellukseen, jotta näet uusimmat uutiset. Stocks-sovellus on nyt myös saatavilla iPadille.

Voice Memos -sovellus tukee myös tallenteiden tallentamista iCloud-tilillesi. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, CarPlay-sovellus tukee nyt kolmannen osapuolen navigointisovelluksia.

iOS 12 tuo tukemaan ryhmitettyjä ilmoituksia, joiden avulla käyttäjät voivat lajitella ilmoituksia eri kategorian mukaan. Lisäksi iOS 12 osaa rajoittaa käyttöä lapsille iPhone / iPad-riippuvuutta vastaan. Apple lisää soveltamista rajoitetusti iOS 12: ssa rajoittamaan pääsyn vain sisältöön, jotka vanhempien mielestä sopii lapsilleeen. Lisäksi iOS 12 kertoo kuinka paljon aikaa käytit näytöllä ja mitä sovellusta käytät eniten.

Toinen mielenkiintoinen ominaisuus iOS 12: lle on Memoji, seuraavan sukupolven muokattava-animaatio, joka jokainen iPhone X-käyttäjä pystyy luomaan. FaceTime-sovellus tukee nyt ryhmitettyä keskustelua, joten keskusteluun voi liittyä jopa 32 henkilöä.

Julkaisu

iOS 12 kehittäjän betaversio on julkaistu WWDC 2018 tapahtuman päädyttyä. Lisäksi julkaistu on myös ensimmäiset betaversiot macOS 10.14:sta, tvOS 12:sta ja watchOS 5:sta. Rekisteröityneet iOS-kehittäjät, joilla on maksettu ja aktiivinen Applen kehittäjätili, voivat ladata ensimmäisen iOS 12 beta laitteilleen.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.