Apple julkisti macOS 10.14 Mojave – uusi tumma Dark Mode-ulkoasu ja paljon muuta

MacOS 10.14:n lopullinen julkaisu on saatavana myöhemmin tänä vuonna, todennäköisesti syksyllä.

Applen julkaistua iPhonen, iPadin ja iPod touchin laitteille iOS 12 -mobiilikäyttöjärjestelmän. Apple esitteli MacOS 10.14 -käyttöjärjestelmän Mac-tietokoneille.

MacOS 10.14:ssä on lukuisia uusia ominaisuuksia ja parannuksia joista mainittakoon tumma ulkoasu nimeltään Dark Mode. Työpöydän siistinä pitämiseen  löytyy ratkaisu Desktop Stacks-ominaisuus, sen avulla voidaan automaattisesti siirtää tehokkaasti tiedostot työpöydällä eri kategorioihin.

Finder sai täysin uuden katselutilan, jota kutsutaan gallerianäkymänä, jonka avulla on helppo esikatsella kuvia, videoita, esityksiä, asiakirjoja ja lukuisia muita tiedostotyyppejä. Galleria-näkymä tukee myös kuvien ja muiden tiedostojen metatietojen katselua. Kuvakaappaus työkalu parani myös macOS 10.14 Mojavessa

MacOS 10:14 Mojaveen saapuu neljä uutta sovellusta, kuten News, Stocks, Home ja Voice Memos. Lisäksi Apple vaikeuttaa kolmannen osapuolen seurantaa asettamalla Safariin uusia turvallisuusominaisuuksia, kuten yksinkertaistettuja järjestelmätietoja. Lisäksi Mac App Storen ulkoasu ja alusta on rakennettu uudelleen, joka alkaa lähes muistuttamaan iOS-alustaa.

macOS 10.14 esitellään myös Quick Actions -toiminto, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää mukautettuja Automator-toimintoja tai luoda PDF-asiakirjoja. Ne voidaan suojata salasanalla suoraan Finderista sekä Quick Look -toiminnon tuki, joka tarjoaa nopeampia ja täysimittaisia ​​esikatselu tiedostoihin kyky rajata ja kääntää kuvia, leikata ääni- ja videovirtoja tai merkitä vaikka PDF-tiedostoja.

Uusia kuvakaappaustyökaluja on myös, jotka tekevät kuvakaappausten toimimisesta samankaltaisempia kuin iOS:n, jossa näytön kuvakkeet näkyvät välittömästi näytön kulmassa sen jälkeen, kun olet ottanut ne. Näytön tallennus ja merkintävälineet otetaan myös kuvakaappauksiin.

Ja kun otat kuvakaappauksen, sinun ei tarvitse enää pyöritellä niitä työpöydälläsi, tätä uutta ominaisuutta kutsutaan nimeltä “Stacks”, joka voi automaattisesti järjestää ryhmittämällä samantyyppiset tiedostot yhteen paikkaan.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Apple tarjoaa macOS- ja iOS-sovelluskehittäjille uuden kehittäjäkehyksen, joka mahdollistaa iOS-sovellusten tuomisen macOSiin.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.