Jokapäiväinen puhelimen lataaminen voi olla pian historiaa

Varmasti yksi suurimmista haasteista älypuhelimissa on yleensä akun käyttöikä ja erityisesti ainakin iPhonen akun käyttöikä on ollut kysymysmerkki.

Samsung on omalta osaltaan parantanut huomattavasti akun kapasiteettiä äskettäin julkaistu Galaxy Note 9-mallin myötä, mutta myös Apple saattaa parantaa akun käyttöikää OLED-näyttöjen ansiosta.

IHS Markitin raportin mukaan Apple harkitsee parhaillaan päivitystä sen näyttötekniikkaan, joka tulee olennaisesti alhaisen lämpötilan polysilikon ohutkalvotransistoristereiden (LTPS TFT) korvaamiseen matalan lämpötilan monikiteisellä oksidilla (LTPO).

Vaikka tämä saattaa kuulostaa rakettitieteelle niin tällainen muutos antaisi Applelle mahdollisuuden optimoida paremmin näyttötehoja, teknisesti asettaen eri parametrejä tehokkaammin.

Edellä mainitun lähteen mukaan akun käyttöikää voitaisiin parantaa jopa 15 prosenttia mikä olisi tarpeeksi iPhonelle, sekä yhdellä latauksella pärjättäisiin koko päivä.

Apple haluaa tässäkin asiassa ratkaista ongelma itse riippumatta kolmansien osapuolten toimijoista ja kehittää mahdollisimman paljon uutta tekniikka omalla tavallaan.

Uutta teknologiaa ei voida viimeistellä yhdessä yössä,  ja näytön resoluutio ja monimutkaisuus on suurimmat haasteet, kertoo IHS Markit.

Apple odotetaan siirtyvän käyttämään OLED-näyttöjä aikaisintaan vuonna 2019 ja jotkut analyytikot ennustavat, että yhtiö pitää vielä taukoa ainakin vuoden verran 2018-sukupolvien jälkeen.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.