Virheellinen iOS-päivityksen ponnahdusikkuna piinaa käyttäjiä

Apple on julkaissut iOS-ohjelmistopäivityksen viimeisimpien beta-korjausten korjaamiseksi kaikille iOS-laitteille. Käyttäjien on asennettava uusin päivitys mahdollisimman pian. Yhä useammat iPhonet ja iPadit mallista riippumatta saavat tällä hetkellä virheellisen iOS-päivitysilmoituksen vaikka päivitystä ei ole saatavilla.

Näyttöön tule kehoite kun laite on avattu jossa lukee ”Uusi iOS-päivitys on saatavilla”. Päivitä iOS 12 beta-ohjelmasta. ”Käyttäjie on suljettava ponnahdusikkuna manuaallisesti joka kerta ja ongelman sisältävän iPhonen päivitys ei tuota kuitenkaan tulosta.

Ponnahdusikkunat alkoivat näkyä 27.elokuuta satunnaisesti sinä päivänä kun Apple julkisti viimeisen iOS 12 beettaversion. 

Guilherme Rambo kertoo Twitterissä, että ongelma johtuu viimeisimmistä beta-rakennelmista tehdystä virheestä, joka tarkistaa iPhonen väärin rakenteen päättymisajankohdasta ja antaa näin päivityspyynnöt.

Vika ei ole todennäköisesti viimeisimmässä iOS 12 betaversiossa, mutta ongelma on löydetty myös iOS 11.4.1-versiosta. Laitteita kehoitetaan päivittämään, vaikka iOS-versiota ei ole edes saatavilla. Vakaissa iOS-versioissa sitä ei ilmene.

Tällä hetkellä emme voi tehdä mitään tälle virheelle. Applen on toimitettava uusi iOS-päivitys korjatakseen sen. Nämä ovat tietenkin riskit julkaisemattoman ohjelmiston käyttämisestä, mutta se on silti huolestuttavaa, koska iOS 12: n julkaisu on itsessään aivan nurkan takana.

2 kommenttia

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.