Applen seuraava iPhone-mallissa akun käyttöikä parantuu

Tulevaisuus näyttää hyvin selkeältä, varsinkin kun puhutaan seuraavien sukupolvien iPhone-mallista tai yleensäkin älypuhelimista.

Älypuhelimissa käytettävä teknologia kehittyy uskomattomalla vauhdilla. Teknologia kehittyy useilla aloilla, mutta matkapuhelinteollisuudessa ei yhtä nopeasti.

Aiemmat matkapuhelimet, kuten Nokia 3310 puhelinta ei tarvinnut ladata yhtä useasti kuin nykyiset älypuhelimet, tosin tähän vaikuttaa monet asiat, kuten internet ja eri sovellukset, jotka kuluttavat akun nopeammin loppuun.

Apple on kuitenkin ottanut opikseen ja nyt yhtiön tehtävänä on tehdä seuraavista iPhoneista parempia, ainakin akun kestoon on tulossa parannuksia. Prosessorin päivitys uudessa iPhonessa johtaa ainakin 40 prosentin tehonsäästöön, mikä puolestaan parantaa akun käyttöikää. Uuden prosessorin pitäisi itse asiassa tehdä puhelimesta 20 prosenttia nopeampi.

Yksi tärkeimmistä syistä näihin muutoksiin vaikuttaa, että pian on tulossa 5G -verkon nopeus. Monet yhtiöt raportoivat aloittavansa uusien 5G käytön jo vuonna 2019. Tämä tarkoittaa sitä, että älypuhelimissa tarvitaan enemmän virtaa ja akun käyttöikä nopeutuu. Joten todellisuudessa uusi iPhone on nopeampi ja tehokkaampi, mutta 5G:n käyttö todennäköisesti vaikuttaa samalta mitä nyt on. 

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.